keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Toivelista!


Uusi vuosi on alkanut, ja sen myötä myös urheiluvuosi 2014! Urheiluaseuraaville vuoden 2014 aikana on luvassa paljon viihdettä monessa eri lajissa. Saadaan sekä nauttia talviolympialaisista että jalkapallon MM-kisoista. Näiden huippu-kisojen lisäksi on myös luvassa monta pienempää arvokisaa. Odotukseni tätä vuotta kohtaan ovat katossa. Arvokisojen lisäksi odotan myös parin asian tapahtuvan urheilukabineteissa. Tämä teksti tulee koostumaan asioista jotka minä haluan tapahtuvan sillä saralla tämän vuoden aikana.
Tarkoituksena on siis että tässä tekstissä tulen kirjoittamaan viisi asiaa jota haluan tapahtuvan urheilukabineteissa, sekä lyhyen yhteenvedon asiasta. Tammikuun aikana tulen kirjoittamaan pidempiä selvityksiä ajattelustani, aihekohtaisesti. Toivomuksena on että Joulukuun viimeisenä päivänä pystyisin sitten kirjoittamaan tekstin, missä voin todeta että kaikki toiveeni ovat toteutuneet! Tekstit tulevat omasta mielestäni tärkeysjärjestyksessä.
       
     1. Suurin toiveeni on että moukarinheitto hyväksyttäisiin Timanttiliigan lajiksi vuodeksi 2015. Tämä olisi todella merkittävä asia koko lajille. En ole koskaan vielä kuullut järkevää syytä miksi moukari EI ole timanttiliigan lajiohjelmassa. Siksi toivon että laji saisi arvoisensa kohtelua ensivuodesta lähtien! Moukarinheitto antaisi myös lisäarvoa koko timanttiliigalle, koska esimerkiksi naisissa nähdään naisyleisurheilun pisimmät heittokaaret just moukarissa. Elikkä moukarinheiton myötä timanttiliigan viihdearvo nousisi! Moukarinheittäjät ovat jopa alkaneet keräämään nimiä adressiin (linkki löytyy myös vasemmasta sivupalkista) jotta laji saataisiin mukaan! Olisin todella kiitollinen jos allekirjoittaisitte sen!  Muistakaa myös kertoa kaikille tuntemillenne adressista! Annetaan sanan kiertää!
    
  2. Toivon että IIHF vihdoinkin lopettaisi MM-mitali inflaationsa! Jääkiekon MM-kisoja järjestetään joka vuosi. Tämä tarkoittaa luonnollisesti että jokaisena vuotena on tarjolla MM-mitaleita. Henkilökohtaisesti en pysy enää perässä, kisoja on niin usein, että niitten tuloksia on vaikeaa muistaa. Siksi toivon että tämän vuoden aikana tulisi päätös, että MM-kisoja järjestettäisiin jatkossa neljän vuoden välein. Tämä antaisi MM-kullalle suuren lisäarvon. Jotta ei kuitenkaan vaan pelattaisi maajoukkuekiekkoa neljän vuoden aikavälillä, niin EM-kisat olisivat hieno lisä arvokisaperheeseen. Näitten vastineeksi pelattaisiin samanaikaisesti Amerikka/Aasia-kisat. Molemmat kisat järjestettäisiin myös neljän vuoden välein.  Näin ollen järjestettäisiin siis arvokisoja kahden vuoden välein. Nämä, plus olympialaiset, olisivat riittävä määrä arvokisoja, lisää ei tarvita. Jääkiekon MM-inflaatio on lopetettava!
    
    3. Toivon todella että Susijengi saisi MM-kisapaikkansa. Tähän ei ole paljon lisättävää. Kabineteissa päätetään. Toivon että Susijengi saisi kisapaikan, he olisivat sen arvoisia. Toivon myös että hyvä vire Suomalaisessa liigakoriksessa jatkuisi, ja että seurat jatkaisivat huipputyönsä myös ensi vuonna. Koripallo on suomen seuraava suuri vientituote maailmalle!
     
   4. Toivon että Suomalaiset Käsipalloseurat lopettaisivat pelleilyn ja alkaisivat ajatella isosti! Käsipallo on suomalaisen urheilun häpeäpilkku. Lajissa ei ole tapahtunut melkein yhtään mitään -90 luvun jälkeen, ja silloinkin lajin ”menestys” oli parin pelaajan henkilökohtaisten suoritusten ansiota. Toivon että ensi vuonna tulisi seuratasolla radikaaleja päätöksiä. Toivon että seurajohdoissa lopetettaisiin säätäminen naapurikunnan kanssa, ja suunnattaisiin katseita kohti Eurooppaa! Eurooppaan ei pääse vahingossa, se vaatii pitkäjänteistä, määrätietoista työtä. Se ei riitä että varmistaa Suomenmestaruuden parilla ostetulla B-luokan venäläispelaajilla. Se vaati sen että omia junioripelaajia kasvatetaan systemaattisesti ja laitosmaisesti urheilijoiksi.  Se on todella helppoa, kunhan sen tekee oikein!
      
    5. Odotan vaihdekepin ja hiekkalaatikoitten paluuta formula ykkösiin! F1 kisat ovat nykyään todella tylsiä. Autot ja kuskit ovat niin varmoja että virheitä ei satu, eikä sen myötä ohituksiakaan. FIA on ratkaissut tämän ongelman DRS alueilla ja KERS järjestelemillä. Nämä ovat kuitenkin keinotekoisia tapoja lisätä jännitystä kilpailuihin. Jännitystä pitää, avattavan takasiiven sijaan, lisätä sillä että lisätään mahdollisuuksia ajovirheisiin. Muutetaan autot takaisin manuaalivaihteistoiksi, niin että kuskeilla olisi klassinen kytkin ja vaihdekeppi hoidettavinaan. Sen lisäksi pitäisi muuttaa turva-alueita takaisen hiekka/nurmi-alueiksi. Nykyään ajovirhe tarkoittaa sitä että kuski päätyy asfaltoidulle alueelle radan ulkopuolella, ja voi siitä helposti jatkaa matkansa. Mutta jos nämä muutettaisiin takaisin hiekaksi/ruohoksi, niin kuin aikaisemmin on ollut, niin saataisiin suurempi keskeytysriski kilpailuihin. Näiden kahden muutosten ansiosta saataisiin enemmän jännitystä kauteen, koskematta kuskien turvallisuutta.

Tämä lista koostuu siis omista mielipiteistäni, enkä ole varma jos kaikki toiveet edes ovat toteutettavissa. Mutta uskon kuitenkin että kunhan oikeat henkilöt tekevät oikeita päätöksiä niin saan vuoden lopussa iloisesti todetta että kaikki toiveeni ovat toteutuneet! Ja totta kai toivon että Suomi olisi menestyvä vuonna 2014. Ja toivon myös että menestys tulisi muissa lajeissa kuin saappaanheitossa ja eukonkannossa, ottamatta mitään pois niistä lajeista! Muistakaa kommentoida!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti