keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Päivä jolloin urheilun perusarvoja murskattiin



Urheilussa on kyse voittamisesta. Urheilun perusperiaate on siinä että kaikki haluavat voittaa, ja siksi urheilu kehittyy ja pysyy suosiossa. Voiton merkitystä ei saa koskaan aliarvioida, koska silloin murskataan urheilun perusarvoja. Voittajia pitää kunnioittaa, AINA!

Eilen pidettiin vuosittaista urheilugaalaa. Niin kuin aina, syntyi todella suuri keskustelu vuoden urheilija-valinnan ympärille. En ota siihen valintaan tässä tekstissä kantaa, mutta minun mielestäni Tero Pitkämäki oli ihan oikeutettu valinta, ei suosikkini, mutta oikeutettu. Mielestäni olet palkinnon arvoinen jos olet ainoana Suomalaisena maailman ykkösenä lajissasi. Mutta toki, hän ei ollut ainoa joka oli palkinnon arvoinen, moni hyvä ehdokas jäi palkitsematta.

Suurin oikeusmurha gaalassa on kuitenkin jäänyt ilman julkisuutta. Ja se on juuri siksi miksi minä kirjoitan tätä tekstiä. Se on minusta aivan käsittämätöntä että tällainen vääryys edes voi sattua maassa kuin Suomi, missä kuitenkin tiedetään mistä urheilussa on kyse. En vaan pysty käsittämään miten Susijengiä valittiin vuoden joukkueeksi!

Suomen koripallomaajoukkue pelasi EM-kisoissa hyvän alkulohkon, mutta tie nousi pystyyn jatkosarjassa. Valitettavasti Suomen joukkue ei ollut vielä valmis taistelemaan siitä mistä urheilussa on kyse, mitaleista. Suomi sijoittui siis loppujen lopuksi sijalle 9. Tämä suoritus oli suuri askel eteenpäin Suomalaiselle koripallolle. Mutta pitää kuitenkin olla rehellinen, eihän 9s sija EM-kisoissa ole tuloksena minkään arvoinen. Puhutaan kuitenkin tulosurheilusta! Kaikki kunnianhimoiset urheilijat tietävät sen. Mutta kuten sanoin, iso askel otettu, monta ottamatta, ja itse uskon että suomalainen koripallo kehittyy lähivuosina! Siinä lajissa tehdään paljon oikeita asioita tällä hetkellä ja tulevaisuus näyttää valoisalta! Mutta miksi ihmeessä suomen koripallomaajoukkue valittiin vuoden joukkueeksi?!

Kun valitaan vuoden joukkuetta, niin ainakin minun mielestäni palkinnon takana pitäisi olla urheilullisia saavutuksia. Ja se on aivan järkyttävää että vuoden joukkue kategoriassa jätettiin historiallista MM-kultaa kakkoseksi, EM 9-sijan perään. Keilailun viisihenkinen joukkue olisi ehdottomasti pitänyt valita vuoden joukkueeksi! Ajatelkaa, ne tekivät tempun jota viimeksi tapahtui 35 vuotta sitten! Siis 35(!!!), ja silti Suomella on viimevuosina ollut hyviä keilailijoita. MM-kullan arvo suurenee entisestään sillä että voitto otettiin yhdysvalloissa, ja finaalissa oli vastassa juuri yhdysvallat, jotka olivat voittaneet kultaa kolme vuotta putkeen. Suomen viisihenkinen keilailujoukkue olisi ehdottomasti pitänyt valita vuoden joukkueeksi.

Minua huolestuttaa se että kukaan ei valita tästä väärästä valinnasta. Olen todella pettynyt valinnan tekijöihin jotka kokonaan jätti urheilulliset saavutukset sivuseikaksi ja äänesti sitä mikä kansa halusi. Kuten totesin alussa, urheilussa on kyse voittamisesta! En mitenkään pysty ymmärtämään miten EM 9s sija on suurempi juttu kuin MM-kulta, en mitenkään! Tällaisella ajattelutavalla, missä emme arvosta voittajia, tulemme kaatamaan koko urheilujärjestelmän. Meidän pitää arvostaa kaikkia, mutta ennen kaikkeaan voittajia! Tällainen vääryys ei saa toistua, ei koskaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti