keskiviikko 26. heinäkuuta 2023

Klevan Kisat 2023 - ennakko!

 Viimeinen treeni on tehty ja kauden pääkilpailu on ovella! Tämän päivän tavoitteena on saada itseäni siirrettyä pohjanmaalta Lahteen menemättä rikki. Mikäli onnistun tässä, niin tulen huomenna osallistumaan Kalevan Kisojen moukarinheiton karsintaan jo kahdeksatta kertaa urallani!

Karsinta heitetään perjantaina kello 14:50 Lahden yleisurheilustadionilla ja loppukilpailu samasta ringistä lauantaina kello 19:05!



Edellisessä tekstissä kerroin minun tuoreesta silmäsairaudestani ja voin ilokseni todeta sen olevan hallinnassa. Tulehdushan on vielä päällä ja näkö sumea, mutta onneksi pystyn osallistumaan kauden tärkeimpään kisaan kahdella silmällä. Edellisessä tekstissä toivon myös, että toinen jalkani heräisi takaisin henkiin pienen kipuilun jälkeen ja tämän lopullinen kohtalo selviää perjantaina. Tällä hetkellä olen kuitenkin positiivinen sen suhteen, että tulen kävelemään omin jaloin kisapaikalle ja heittäminenki onnistuu.

Ikävä kyllä vaikuttaa siis siltä, että kaikki hyvät selitykset epäonnistumiselle ovat kadonneet, joten kai se on vain pakko heittää hyvin huomenna. Lähtökohta karsintaan on saman kaltainen kuten edellisinäkin vuosina. Oma perustasoni ei valitettavasti tälläkään kaudella riitä jatkoon, mikäli kaikki muut heittäjät onnistuvat. Tällä hetkellä majailen tilastossa sijalla 11, kun kymmenen parasta pääsee jatkoon.

Osallistujat


Karsinta on kuitenkin yllättävän monelle varsin jännittävä spektaakkeli, joten yhteinen SB pommitus lienee varsin epätodennäköistä. Jatkoon pääsee heittämällä 67 metriä, tai olemalla kymmenen parhaan joukossa. Tämän vuoden raja on asetettu normaalia korkeammalle ja luulen sen johtavan pitkään karsintaan. Keli pistää myös oman lusikkansa soppaan sateenuhalla. Parasta olisi, mikäli sataisi tasaisesti koko karsinnan ajan tai olisi täysin kuivaa. Vaihteleva olosuhde on myrkkyä moukaristille.

Viime vuosina lopullinen karsintaraja on asettunut 61 – 62 metrin väliin. Uskon tämän vuoden rajan olevan astetta korkeampi jossain 63,50 m nurkilla. Toki mikäli parisen heittäjää sulaa Lahden mäkimontun juurella, niin ollaankin viime vuosien tasolla, tai jos kaikki ovat liekeissä, niin haastetaan kaikkien aikojen karsintaa.

Oikeassa sarakkeessa näkyy millä tuloksella on päässyt jatkoon viime vuosina!


Itse ajattelin siis napata loppukilpailupaikan muutaman vuoden tauon jälkeen. Kalevan Kisat-loppukilpailu on todella siisti tapahtuma ja haluaisin kokea sen kolmatta kertaa urallani. Uskon olevani tarpeeksi hyvässä kunnossa tämän saavuttamiseksi, vaikka tämä ei mikään uskon asia olekaan.

Ajattelin heittää hyvin, ja sitten muut heittäjät saavat päättää monesko sillä tuloksella olen.

Mikäli haluat tulla paikan päälle katsomaan, niin löytyy vielä LIPPUJA!

Voit seurata meikäläisen touhuja Instagramissa ja Twitterissä.

Eteenpäin!

---

YHTEISTYÖSSÄ:

Kolarikorjaamo Oy Auto Ljungqvist Bil Ab

funraise.fi

Tim-Nordic Oy

Porkkalan Raivauspalvelu Oy

Köklax Tandläkare

Lill-Breds - Bärgård & Café

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti