tiistai 4. heinäkuuta 2023

Turku reagoi, mutta SFI:n vuosia jatkunut moukarisyrjintä jatkui silti!

 Edellisessä blogissani totesin, että Turku on nostanut moukarisyrjinnän uudelle tasolle. Osittain tämän myötä lähti yllättävänkin iso pyörä pyörimään ja lyhyessä ajassa kävi ilmi, että Turku ei ole tämän draaman ainut syyllinen!

Uhka ei aina tule ulkopuolelta, vaan tällä(kin) kertaa tuli todettua, että oma yleisurheilun sisälläkin on ikävän monta moukarisyrjinnän kannattajaa ja hyväksyjää.

Kisajärjestäjät ja ruotsinkielinen yleisurheiluliitto (SFI) epäonnistui kyllä tässä keississä pahemman kerran…

Aikuiset ovat (loppujen lopuksi) tervetulleita, mutta junnut eivät...


Aivan aluksi pitää mainita, että Turun kaupunki perui päätöstään moukarikiellosta ja tämän myötä yleisen sarjan kisat kilpaillaan yleisurheilukentällä (kuten pitääkin!). Olen kiitollinen kaupungin todella nopeasta reagoinnista todella lyhyessä ajassa. Nuorten sarjat heittävät kuitenkin oman kilpailunsa syrjäisellä sivukentällä…

Nopea reagointi on kuitenkin varsin ihmeellinen, koska minulle tosiaan vannottiin (sekä kisajärjestäjän, että SFI:n suunnalta), että Turun kaupunki on todella tiukka asian suhteen, eikä asialle voi enää tehdä mitään. Tästä huolimatta kaikki muuttui yhden blogin (ja moukariperheen vahvan tulituen) ansiosta!

Kyllähän tässä vaikuttaa vahvasti siltä, että SFI oli vaan onnellinen, kun sai häätää meitä moukaristeja pois kentältä kaupunkia syyttäen. Tai ainakaan ei ole ollut minkäänlaista yritystä taistella kaupunkia vastaan. Turun liikuntapäällikkö esimerkiksi ei ollut (omien sanojensa mukaan) tietoinen siitä, että sääntöjen mukaan aikuisten sarja pitää heittää kilpailunsa stadionilla! Tämä oli vissiin yksi syy miksi päätöstä oltiin valmiita arvioimaan uudelleen.

SFI on toki ennenkin harrastanut moukarisyrjintää nuorten sarjojen osalta. Kisoja laitetaan usein sivukentälle tiukkaan aikatauluun vedoten. Laji mahtuu kuitenkin todella helposti pääkentälle niinä vuosina, kun sivukenttää ei ole tarjolla… Tuoreimpana esimerkkinä viime vuoden mestaruuskisat Ahvenanmaalla!

Jos SFI ei halua olla syrjinnän kannattaja, niin kirjasivat sääntöihinsä sen, että myös nuorten sarjat pitää olla pääkentällä! Tämän vuoden härdellissä opittiin, että jopa tiukempi kaupunki tottelee sääntökirjaa…

On kuitenkin ollut todella kiva huomata, miten osa yleisurheiluväestä on moukarinheittäjien puolella. Yksittäisten urheilijoiden lisäksi Suomen moukarinheittäjät ry, Suomen yleisurheilijat ry ja jopa Suomen urheiluliiton puheenjohtaja Riikka Pakarinen ovat todenneet Turun kaupungin ja kisajärjestäjien toiminnan vääräksi. Toivottavasti kaupunki ottaa tästä opikseen ja antaa jatkossa yleisurheilijoiden käyttää yleisurheilustadionia ilman syrjintää (edes kilpailuissa!).

---

Oma kauteni jatkui erinomaisella tavalla viikonlopun moukarikarnevaaleilla. Kauden paras tulos parani yli 2,5 metriä ja 64,72 on pisin heittoni viiteen vuoteen! Olosuhteet olivat toki suotuisat ja myötätuuli antoi luultavasti vähän lisämetrejä tulokseen. Tasainen hyvä sarja kuitenkin osoitti, että homma on mennyt eteenpäin.

Kilpailu oli todella tiukka ja yleisö oli mahtavasti mukana kuten aina karnevaaleilla. Tästä syystä heittäjänä haluaa osallistua pääkilpailuun vuodesta toiseen.

Kilpailukausi jatkuu siis nyt sunnuntaina SFI-mestaruuskisoissa. Heinäkuu on todella tärkeä kuukausi, koska yleensä tulostasoni on sakannut tähän aikaan kesästä juhannusviikon kuntopiikin jälkeen. Tänä vuonna pyrin välttämään tämän ilmiön!

Kuun lopussa häämöttää nimittäin Kalevan Kisat ja siellä olisi tarkoitus heittää pitkälle!

Voit seurata meikäläisen touhuja Instagramissa ja Twitterissä.

Eteenpäin!

---

YHTEISTYÖSSÄ:

Kolarikorjaamo Oy Auto Ljungqvist Bil Ab

funraise.fi

Tim-Nordic Oy

Porkkalan Raivauspalvelu Oy

Köklax Tandläkare

Lill-Breds - Bärgård & Café

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti