keskiviikko 27. toukokuuta 2020

Moukarihanska!


Oletko ikinä miettinyt, miksi moukarinheittäjillä on nahkakäsine toisessa kädessään? Me moukarinheittäjäthän ollaan toki muotitietoisia, mutta hanskan käytölle löytyy myös käytännöllinen perustelu. Tässä tekstissä tulen kertomaan syy moukarihanskan käytölle.



Kun kova jätkä heittää miesten moukaria yli 80 metriä, niin sormiin kohdistuva paine ylittää 350 kiloa. En usko, että maailmasta löydy niin kovaa tyyppiä, joka pystyisi paljain käsin käsittelemään sitä painetta niin, että heitto pysyy rentona. Heittäminen ilman hanskaa sattuu nimittäin ihan helvetin paljon.

Jostain syystä se pari milliä paksu nahkahanska poistaa lähes kaiken kivun. Toki tuleehan sormiin vieläkin painetta, mutta kivusta ei voi puhua. Toki en tiedä miltä 80 metrin heitto miesten moukarilla tuntuu, mutta 65 metrin heitto on ihan mukavan tuntuinen hanskan ansiosta.

Variaatioita toki löytyy. Itse käytän pelkästään normaalia hanskaa. Jotkut käyttävät hanskaa, sekä suojaavaa sidettä hanskan sisäpuolella. Jotkut taas heittää pelkillä siteillä. Kaikkien tavoitteena on kuitenkin käsien suojaaminen ja heiton rentouden säilyttäminen.

Hanska auttaa myös rentouteen siten, että sen pintaan suihkutettu pito spray (tai muu vastaava) helpottaa heittämistä, kun ei tarvitse puristaa sormia. Kun voi luottaa siihen, että oikea käsi ei lipeää vasemman päältä, niin pystyy keskittymään olennaiseen, eli heittämiseen.  Tämä pihka on samalla syy, miksi monen heittäjän käsi ja hanska näyttää likaiselta.

Eli siinäpä yksinkertainen syy, miksi moukarinheittäjät käyttävät hanskaa. Tosimies ja tosinainen toki heittäisi ilman, mutta meillä moukaristeilla on niin hennot sormet, että niitä pitää suojella 😉

Niin ja tämä teksti ei sinällään ollut mainos, mutta ajattelin kuitenkin mainita yhteistyökumppaniani, joka myy hanskoja, pihkaa, yleisurheilutarvikkeita ja paljon muuta. Käykäähän vilkaisemassa funraise.fi sivuja, jos tarvitsette jotain!

---

Sellaista vielä tähän loppuun, että oma kilpailukauteni alkanee ensi viikolla. Näinä aikoinahan mikään ei ole varma, mutta olen kuitenkin ilmoittautunut yhteen kilpailuun. Ensimmäinen kisahan on aina vaikea, mutta käydäänpä silti viskomassa. Kunto on arvoitus!

---

YHTEISTYÖSSÄ:

Urheiluvälineiden verkkokauppa: FunRaise

Rakennusalan yritys: Eestinkylän Putki ja Kirves

Kolarikorjaamo: OY Auto Ljungqvist AB
 
---

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti