maanantai 24. tammikuuta 2022

Ylikuormittunut väliliha!

 ”Väliliha (lat. perineum) on sukupuolielinten ja peräaukon välissä lantiopohjassa sijaitseva alue. Naisilla väliliha on peräaukon ja häpyalueen, miehillä peräaukon ja kivespussin välissä. Välilihassa on runsaasti hermopäätteitä ja on siten kosketusherkkää aluetta ja kuuluu erogeenisiin alueisiin.” 

 – Wikipedia

Kun muuttaa harjoitusmenetelmiä, niin toivoo luonnollisesti erilaista lopputulosta. Tälle kaudelle päätettiin valmentajan kanssa aloittaa heittoharjoittelu vastatammikuussa ja siunata syksy ja alkutalvi muuhun fysiikkaharjoitteluun.

Uusi treeniohjelma on jo nyt tuonut mukanaan ainakin yhden muutoksen, nimittäin ensimmäistä kertaa ikinä olen heittämällä onnistunut hankkimaan domsin (treenikivun) välilihaan.



Sen verran pitää toki myöntää, että en tiedä, jos kipu on välilihassa tai lähentäjässä. Mutta jos yliopiston anatomiakurssilla saa hikisen ykkösen, niin ei pysty tekemään tätä tarkempaa arviota treenikivun sijainnista.

Treenikipuja on toki ollut tutuimmissakin paikoissa. Jälleen kerran olen saanut huomata, kuinka raju laji moukarinheitto on. Vaikka olen treenannut koko syksyn ahkerasti ja käynyt salillakin, niin mikään harjoitusmuoto (heittämisen ohella) ei pysty valmistamaan kroppaa heittoja varten. Kaikki selän lihakset huutavat hoosiannaa ja sormet pyytävät äkillistä amputaatiota.

Kroppa alkaa kuitenkin tottumaan heittämiseen mukavaan nopeasti ja myös tekniikka paranee treeni treeniltä. Moukarinheitto on vähän kuin polkupyöräily. Pitkänkin tauon jälkeen vanha tekniikka löytyy varsin nopeasti (kaikkine tutuine virheineen) … 

Syksyn fysiikkaharjoittelu oli myös siinä mielessä onnistunut, että ei tullut kovin suuria takapakkeja. Ja se olikin yksi suurimmista syistä tehdä tätä muutosta. Muutoksen kriittisempi osa on kuitenkin vasta edessä, kun pitäisi saada tarpeeksi heittomäärää kevään aikana, mutta samalla välttää kropan hajoamista. Haaste on varsin mielenkiintoinen.

Uuden treeniohjelman tuomiota pystyy kuitenkin antamaan vasta tulevana syksynä. Kilpaurheilu on siinä mielessä mukava harrastus, että mittanauha kertoo tason. Mitään subjektiivisia mielipiteitä ei tarvita.

Eli Joensuun Kalevan Kisat ja kauden jälkeinen tilastotulos kertoo totuuden siitä, kuinka hyvin onnistuimme valmentajani kanssa.

Tuloksia odotellessa pitää vaan tehdä töitä ja nauttia domsista välilihassa ja kropan muissa lihaksissa.

Voit seurata meikäläisen touhuja Instagramissa ja Twitterissä.

Eteenpäin!

---

YHTEISTYÖSSÄ:

Kolarikorjaamo Oy Auto Ljungqvist Bil Ab

funraise.fi

Tim-Nordic Oy

Köklax Tandläkare

Lill-Breds - Bärgård & Café

RMV-Korut Oy

---

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti