perjantai 15. lokakuuta 2021

Merkittäviä muutoksia!

 Muutosten tekeminen on aina ikävä asia. Vanhassa ja tutussa pysyminen on turvallista ja kivaa, kun taas uuden kokeminen on vaarallista ja pelottavaa. Tälle kaudelle tapahtuu kuitenkin kaksi isompaa urheiluun liittyvää muutosta, joista ensimmäinen on vapaaehtoinen ja toinen pakon sanelema.

Täydellinen treenikeli Laajavuoressa.

 

Ensimmäinen muutos liittyy harjoittelun suunnitteluun. Nykyinen valmentajani on katsonut minun perääni syksystä 2017 lähtien. Muutama viikko aikaisemmin olin heittänyt elämäni pisimmän kaaren miesten moukarilla, kun alastulomerkki löytyi 66 metrin kohdalta hiukan Eltsun moukaripörssin sektoriviivan väärältä puolelta. Eihän kukaan näitä tosin laske. Pöytäkirjaan laitettiin X merkki.

En ole kuitenkaan kehittynyt senttiäkään nykyisen valmentajani komennossa. Jos olisin jääkiekkojoukkue, niin olisin antanut potkut koutsilleni kymmenisen kertaa, mutta moukaristina koen, että asioiden yhdessä funtsiminen ja parantaminen on parempi idea. En nimittäin usko, että ongelmani olisivat valmentajastani johtuvia. Minulla on vaan taipumus sairastua, loukkaantua tai sählätä vähän turhankin usein.

Vuosien saatossa on kokeiltu erilaisia lähestymismalleja, mutta olemme kuitenkin pyrkineet harjoittelemaan ”kuten moukaria pitääkin harjoitella” kaikkine rytmityksineen. Lopputuloksena on ollut, että treenit sujuvat hetken aikaa, jonka jälkeen kroppa sanoo sopimuksen irti.

Tulevalle kaudelle pyritään ennakoimaan tätä vähän löysemmällä rytmityksellä. Suunnitellaan jo ennakkoon muutamia parisen viikon pituisia ”ylimenokausimaisia pätkiä”, jonka aikana kroppa kerkeisi palautumaan harjoittelusta. Tulen myös siirtämään heittoharjoittelun aloittamisen kahdella kuukaudella eteenpäin tammikuulle. Näillä toimenpiteillä voisin toivon mukaan kokea urani ensimmäisen harjoituskauden, joka sisältäisi ehjää ja kehittävää harjoittelua.


 

Toinen iso muutos liittyy siihen, missä tulen asumaan. Aikani Jyväskylän Yliopistossa on loppusuoralla ja joudun viimeistelemään opintojani Vaasassa tulevana keväänä (liikuntapedagogiikan kielikiintiöstä johtuen). En kuitenkaan lähtökohtaisesti tule jäämään Vaasaan toukokuun valmistumisen jälkeen.

Tämä tarkoittaa sitä, että tulen tämän kauden aikana asumaan vähintään kolmessa osoitteessa (2 - 3 kaupungissa), joista viimeinen on vielä täyin auki. Muutosta vihaavana ihmisenä tämä on aika paljon reilun puolen vuoden aikajänteelle. 

Mutta asuuhan Vaasassakin ihmisiä, joten ei kai muutto sinne hengenvaarallista voi olla?! Ja eiköhän kolmaskin osoite selviä kevään aikana.

Treenit jatkuvat kunnolla, kunhan pieni syysflunssa taittuisi…

Tämäkään tauti ei ollut valmentajani vika.

Eteenpäin!

---

YHTEISTYÖKUMPPANIT

Haluatko tukea minua kaudella 2022?

Näkyvyyttä tarjolla ainakin blogissa ja kisapaidassa, mutta eiköhän me jotain muutakin kivaa voitais kehitellä.

 Ota yhteyttä, niin funtsitaan lisää: fredrikfroberg@hotmail.com

---

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti