perjantai 7. tammikuuta 2022

Vale, emävale, tilasto!

Blogivuosi 2021 on paketissa ja on aika katsoa miltä lukijatilastot näyttävät.

Google Analyticsin mukaan uniikkien käyttäjien määrä oli 2815 (56,22 % kasvu vuodesta 2020) ja yksittäisten istuntojen määrä oli 5102 (62,95 % kasvu)!

Numeroihin voi mielestäni olla tyytyväinen, mutta voiko niihin luottaa?

Yksinkertainen vastaus lienee, että ei voi. Bloggerin alustalla löytyy nimittäin myös oma tilastointi ja sen mukaan istuntojen määrä olisi ollut viime vuonna n 11 800… Eli yli tuplat isompi luku, kuin mitä Google ehdotti…

Sponsorit kaudella 2022m Minä kiitän! (Kuvaan mahtuisi vielä muutama logo. Laita viestiä, jos olet kiinnostunut yhteistyöstä)

Internetti on täynnä kaiken maailman some-ifluenssereitä ja muita oman elämänsä vaikuttajia, ketkä suurin elkein hehkuttavat kuinka paljon ihmisiä heidän kanavansa tavoittavat. Itse olen aina ollut varovaisen skeptinen näitä kohtaan etenkin, kun on seurannut miten oman sivun lukijamäärät voivat vaihdella riippuen siitä mikä taho niitä mittailee.

Kumpaan lukemaan sitten kannattaa luottaa?

Isompi lukema olisi toki mukavampi, koska silloin itsekeskeinen egoni saisi tuplasti enemmän hyvän olon tunnetta. Isommalla luvulla olisi myös helpompi myydä tätä blogia mahdollisille sponsoreille.

Mutta onko se reilua väittää, että blogia luetaan yli 10 000 kertaa, jos oikea lukema on alle 5000? Mielestäni ei! Itse ainakin toivon, että rehellisyys kannattaa pitkässä juoksussa ja luottamalla pienempään lukuun en ainakaan lupaile sponsoreilleni liikaa. Pilvilinnoilla on nimittäin taipumus romahtaa. Tulen siis jatkossakin seuraamaan Googlen lukemia siinä toivossa, että ne olisivat lähempänä totuutta.

Entä sitten ne interwebin muut influeeraajat? Minkälaisia numeroita he nostavat esille? Nostetaanko se suurin ja kaunein luku, vai se, joka näyttää realistiselta?

Pahoin pelkään, että kusettaminen on näissä hommissa myös varsin kannattava reitti. Esittämällä suurin mahdollinen lukema ja pyöristämällä sitä ylöspäin voi saada muhkeita pikavoittoja. Ja samalla ehkä oikeasti saada tilastoja paremmaksi. Fake it till you make it?!

Jokainen tyylillään.’

Minä teen omalla tavallani!

Eteenpäin!

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti