maanantai 6. joulukuuta 2021

Hyvästi liikuntapääkaupunki?

 Loppu häämöttää. Kämppä on irtisanottu, viimeinen vuokra maksettu ja uusi koti on jo kiikarissa. Jyväskylä on ollut kotini vuodesta 2016 lähtien, mutta tämän kuun jälkeen meikäläisen karavaani siirtyy länsirannikolle!

Lopullisesti? Sitä en tiedä, mutta ainakin viideksi kuukaudeksi!

Moukarikuva: Anssi Mäkinen. Taustat: Julia Kivelä ; Mikael Matikainen

 

Huhtikuussa 2017 totesin, että Jyväskylä on Suomen paras kaupunki. Nyt nelisen vuotta myöhemmin olen edelleen samaa mieltä. Liikuntapääkaupunki tarjoaa kaikki mitä ihminen tarvitsee 15 minuutin pyöräilyetäisyydellä. Ja pyörätiet ovat vimosen päälle kunnossa ympäri vuoden.

Olkoonkin, että isolla profiililla markkinoitu ”hippos 2020” on vieläkin pelkkä visio, niin urheilijana ei voisi enempää vaatia kaupungilta. Ainahan voi toki valittaa yksityiskohdista, mutta kokonaisuudessaan homma on toiminut hyvin moukaristin näkökulmasta.

Jumppamaikan opintojen viimeistely vaatii tosiaan (hurreilta) Vaasaan muuttoa. Uskon toki, että Vaasassa on hyvä olla, mutta epäilyksiäkin löytyy. Vaasassa yksi ongelma on se, että harjoitushalli löytyy naapurikunnasta, joten etäisyydet kasvavat merkittävästi ja päätin sen vuoksi ostaa auton. Tässä, kun on kaiken maailman veroja, vakuutuksia ja bensoja maksellut voi vaan pohtia, kuinka paljon Jyväskylän kaupunkisuunnittelu on säästänyt meikäläisen rahoja.

Negatiiviset fiilikset muutosta liittynevät tosin vähemmän itse kaupunkiin ja enemmän siihen, että opintoni ovat loppusuoralla. Valmistuminen on tosin ihan jees, mutta samalla se tarkoittaa sitä, että meikäläisen arvokkain yhteistyösopimus tulee päätökseen.

Opintotuki (ja laina) ovat olleet meikäläisen merkittävin urheilun mahdollistaja vuodesta 2016 lähtien. Nyt KELAn tädit ovat kuitenkin sitä mieltä, että olen saanut tarpeeksi ilmaista verorahaa ja pankkikin haluaa kohtapuolin periä lainansa takaisin.

Epätietoisuus on meikäläiselle pahinta myrkkyä. En tiedä mihin muutan enkä, miten rahoitan urheilemistani tulevan kesän jälkeen. Oikeisiin töihin pitänee mennä, mutta se työ pitäisi olla sellaista, että se mahdollistaa urheilemisen. Työpaikan sijainti vaikuttanee eniten siihen, mihin muutan valmistumisen jälkeen.

Mutta kyllä kaikki järjestyy sitten aikanaan. Aion ottaa kaiken irti viimeisistä viikoista liikuntapääkaupungissa ja sen jälkeen vasta murehditaan seuraavaa askelta.

Jos luet tätä 6.12, niin toivotan sinulle hyvää itsenäisyyspäivää.

Jos et lue tätä 6.12, niin toivotan sinulle muuten vaan päivänjatkoja.

Eteenpäin!

---

YHTEISTYÖSSÄ:

Kolarikorjaamo Oy Auto Ljungqvist Bil Ab

funraise.fi

Tim-Nordic Oy

Lill-Breds - Bärgård & Café

RMV-Korut Oy

---

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti