sunnuntai 30. huhtikuuta 2017

Jyväskylä on suomen paras kaupunki!



Jyväskyläläistymiseni etenee. Yli puoli vuotta olen hengaillut uudessa kotikaupungissani, ja nyt on arvostelujen aika! Ennakkoluuloni Jyväskylää kohtaan oli, että tämä olisi hemmetin hieno kaupunki! Odotin muuttamista innolla! Ja olinhan minä oikeassa. Jyväskylä on hyvä paikka asua. Etelä Kirkkonummelaisten moukarinheittäjien puheenjohtajana uskallan jopa sanoa: Jyväskylä on Suomen paras kaupunki!

Kävin ensimmäistä kertaa Jyväskylässä neljätoistavuotiaana. Elettiin Vancouverin Olympiahuumaa. Jyväskylän reissuni oli kulinaarinen elämys. Pääsin tutustumaan amerikkalaisen keittiön saloihin. Suomeksi sanottuna söin hampurilaisen, Jyväskylän matkakeskuksen Hesessä, odottaessani vaihtobussia. Hampurilainen maistui kuitenkin hyvälle ja matka jatkui kohti rippileiriä!

Muut visiitit keskisuomen pääkaupungissa ovat olleet kisojen ja pääsykokeiden merkeissä. Pääsykokeita on ollut kaksi, kisareissuja neljä. Tuloksellisesti kaikki kisareissut ovat olleet maksimissaan keskinkertaisia. Mutta jokaisen jälkeen on kuitenkin jäänyt hyvä maku suuhun yhdestä tärkeästä syystä. Jyväskylässä yleisurheilija on nimittäin tervetullut yleisurheilukentälle yleisurheilemaan! Ja tämähän ei ole itsestäänselvyys moukaristille. Jokaisessa kisassa olen saanut yleisurheilla muiden yleisurheilijoiden kanssa hienolla Harjun stadionilla! En ole joutunut lähtemään syrjäiselle hiekkakentälle! Tämä on luultavasti suurin syy miksi minulla oli positiivinen yleiskuva Jyväskylästä tänne muuttaessa! Moukaristilla on halvat huvit…

Asuminen täällä on ollut loistavaa. Asun Kortepohjassa. Ulkoisesti se toki muistuttaa huonokuntoista, Itä-Saksalaista lähiötä. Onneksi en kuitenkaan välitä sellaisista asioista. Kodin pitää olla käytännöllinen, ei tyylikäs.  Kolmen hengen solussa saa kaiken mitä tarvitsee, ja vuokra on edullinen. Sijaintikin on hyvä, pyörällä pääsee kesät talvet etenemään, minne vaan, jopa ennen kuin Vihreät valtasivat valtuuston.

Itsehän katson Jyväskylää wannabeurheilijan lasien läpi. Baarit yms. jätän omaan arvoonsa, koska minulle tärkein on hyvät treeniolosuhteet! Kortepohjasta on tosiaan maksimissaan pari kilsaa kaikkiin suorituspaikkoihin. Ulko-, ja sisäheittopaikka löytyy, kuntosalit, Hipposhalli, Uimahalli ja Laajavuori tarjoavat kaikki loistavia harjoitusolosuhteita. Kiitos moitteettomasti toimivan Jyväskylän urheiluakatemian näihin kaikkiin pääsee treenaamaan lähes, milloin haluaa! Sen lisäksi on tarjolla runsaasti tukipalveluja edulliseen hintaan! HuMut, Kojonkosket ja muut urheilujohtajat ovat saaneet paljon kritiikkiä viime aikoina. Myönnän itsekin, että minulla ei ole aavistustakaan mitä nuo urheilujohtajat tekevät, mutta oletan että joku heistä on vastuussa Jyväskylän urheiluakatemiasta. Ja se akatemia antaa tällaiselle tuntemattomalle, alemman tason, wannabeurheilijallekin mahdollisuuden kehittyä. Tämä on aivan loistavaa. En tiedä ketä kiittää. Mutta kiitos nyt kuitenkin!

Opiskelu Jyväskylän Yliopistossa on sujunut hyvin. Liikuntatieteellinen tiedekunta on huikea ympäristö, huikeine tyyppeineen. Opiskelukaveritkin ovat loistotyyppejä. Ruokatarjoilukin on monipuolista ja edullista opiskelijoille. Urheilija kiittää!

Valittamisen aihetta tulee kuitenkin liikuntapedagogiikan opinnoista. Suuri määrä pakollisia liikuntatunteja tuo pienen haasteen kokonaisrasituksen säätelyyn, ja leireille pääseminen on joskus hankalaa, kun läsnäolopakko on suurta. Suosittelen lämpimästi Jyväskylää opiskelukaupungiksi. Liikuntatieteellinen tiedekuntakin on hyvä vaihtoehto. Mutta en välttämättä suosittelisi Liikuntapedagogiikan opintoja, jos tavoitteena on urheilu ura. Ei se mahdotonta ole, mutta helpompiakin reittejä löytyy, myös liikunnalla! Pakko kuitenkin painottaa, että itse opinnot ovat todella hauskoja! Opiskelun mielekkyys auttaa läpi astetta raskaimpien ajanjaksojen!

Jyväskylän penkkiurheilutarjontakin on kovaa luokkaa! Kuluvan talven aikana olen käynyt ensimmäistä kerran katsomassa Futsal-liigaa ja Salibandy-liigaa. Pitkästä aikaa kävin myös katsomassa Jääkiekon Suomisarjaa ja jalkapallon ykköstä. Suunnitelmissa olisi myös käydä katsomassa elämäni ensimmäistä Veikkausliiga ottelua. Jääkiekon Liiga-pelejä en ole vielä nähnyt. En ole löytänyt järkevää syytä lähteä, mutta ehkäpä sekin päivä koittaa joskus!

Yhteenvetona voi todeta, että Jyväskylä on mielestäni yleisesti kaunis kaupunki. Urheilutarjonta on hyvää, ja treeniolosuhteet mainiot. Kaupungin suurin heikkous taitaa olla käsipallojoukkueen puute. Puuman metsästäjät menivät talven aikana ”konkurssiin” (pelaajat loppuivat kesken kolmos divarissa...). Muita suuria heikkouksia ei taida löytyä. Suomen muut kaupungit jäävät kauas taakse! Julistan täten Jyväskylää Suomen parhaimmaksi kaupungiksi! Mahdolliset vastalauseet, ja erimielisyydet voitte lähettää Etelä Kirkkonummelaisten moukarinheittäjien postilaatikkoon. Hylätty vastalause maksaa 50€! Aihe on loppuun käsitelty!

Kilpailukauteni alkaa viikon päästä. Sunnuntaina, 7.5, käyn viskomassa Töysässä! Siitä enemmän seuraavassa tekstissä!

Eteenpäin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti