keskiviikko 3. huhtikuuta 2024

Kausiennakko!

Tasan kuukauden päästä olisi aika aloittaa kilpailukausi Tammelan tour de hammer osakilpailussa! Ikkunan ulkopuolella puhaltaa talvimyrsky ja miehen kuntokin on pahemman kerran jäässä. Ulkoheittoja on takana alle 15 (parin kuukauden takaa) ja Vaasan ulkoheittopaikkojen valmistelu käyttökuntoon odottaa lämpimämpiä kelejä.

Tilanne on siis kaikin puolin hallinnassa!


Ulkoratakausi lähestyy!


Tuleva kilpailukausi on erikoinen tällaiselle kansallisen tason harrastelijalle. Mikäli en jonkun keskikovan suonenvedon seurauksena ylitä Pariisin olympiarajaa toukokuussa, niin tulen heittämään kauden pääkilpailun jo kesäkuun lopussa. Vaasan Kalevan Kisojen jälkeen on muutama muu suht merkittävä kilpailu peräkkäin, mutta heinäkuun loppupuolesta eteenpäin on periaatteessa ainoastaan pikkukisoja tarjolla.

Etupainoinen kilpailukalenteri luo pienimuotoisen stressimomentin, koska virheiden jälkeen on vielä suurempi kiire palata kuntoon. Karu esimerkki tästä on minun sairaalaseikkailuni kielen kanssa reilu kuukausi sitten yhdistettynä vatsatautiin pari viikkoa sitten. En ole näiden jälkeen vieläkään saavuttanut samanlaista irtiottokykyä kuulatesteissä mitä oli ennen kieliseikkailua. On sanomattakin selvä, että vastaava touhu toukokuussa olisi kohtalokasta.

Alustava suunnitelma kesäksi on kilpailla ahkerasti toukokuussa ja kesäkuun alussa. Yleensä pyrin saamaan vähintään seitsemän kilpailua alle ennen Kalevan Kisoja, jotta kisatuntuma olisi kunnossa. Tämä on periaatteessa mahdollista tänäkin vuonna, mikäli kaikki menee putkeen. Lähdetään kuitenkin kilpailu kerralla rakentamaan kautta Tammelasta.

Tavoite tulevalle kaudellehan on todella yksinkertainen: Parantaa ennätystäni reilusti (yli 65,10 m) ja samalla sijoittua Kalevan Kisoissa pistesijalle kuuden vuoden tauon jälkeen. Unelma toki olisi heittää urani pisintä heittoa kaikki moukarit mukaan lukien (68,04 m), tai jopa lähennellä 70 metriä. Tulosten ohella toivoisin yksinkertaisesti sitä, että saisin kilpailla ilman suurempia murheita.

Tällä hetkellä on vaikea sanoa missä kunnossa olen, mutta eiköhän se selviä, kunhan pääsee pihalle heittämään.

Voit seurata meikäläisen touhuja Instagramissa ja X:ssä

Eteenpäin!

YHTEISTYÖSSÄ:

Kolarikorjaamo Oy Auto Ljungqvist Bil Ab

funraise.fi

Porkkalan Raivauspalvelu Oy

Köklax Tandläkare

Lill-Breds - Bärgård & Café


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti