keskiviikko 28. kesäkuuta 2023

Turku nosti moukarisyrjinnän uudelle tasolle!

 Tätä blogia pidempään seuranneet tietävät, että en tykkää moukarisyrjinnästä! Kyseisen ilmiön yleinen toimintamalli en se, että paikallinen jalkapallojoukkue ei ole tietoinen siitä, että moukarikuoppia täytetään kilpailujen päätteeksi ja pelkäävät näin ollen nilkkojensa puolesta. Joku vaikutusvaltainen seuran edustaja vaatii sitten kuntaa/kaupunkia kieltämään moukarinheiton!

Turku on kuitenkin keksinyt aivan uuden lähestymistavan moukaristien syrjimiseen! He kieltävät nimittäin moukarinheiton Paavo Nurmen Stadionilla, vaikka kenttä on ainoastaan yleisurheilijoiden käytössä!

Ja tätä päätöstä ei edes perustella kisajärjestäjille (tai urheilijoille).

Turun kaupunki saa halutessaan käyttää kuvaa markkinoinnissaan...


SFI-mestaruuskisat järjestetään siis Turussa heinäkuun alussa ja mestaruuskilpailusääntöjen mukaan kaikki lajit pitää järjestää pääkentällä (yleisessä sarjassa). Tietojeni mukaan kaupunki kuitenkin ilmoitti järjestäjille keväällä, että näin ei saa tehdä (moukari sallitaan ainoastaan Paavo Nurmi Games ja SM kisojen kohdalla). Näin ollen moukarikilpailu tullaan käymään syrjäisellä lämmittelykentällä. Päätöstä voisi jotenkin ymmärtää, jos vaikka kisan jälkeen heti perään pelattaisiin tärkeä jalkapallo ottelu stadionilla, mutta kenttä ei tosiaan ole palloilukäytössä, joten päätös on näin ollen järjetön.

Olen vieläkin sitä mieltä, että on väärin kieltää yleisurheilukilpailujen (lue: moukarikilpailujen) järjestäminen yleisurheilukentillä. Moukarikisojen järjestäjät ovat aina tarkkoja sen kanssa, että kentän kuopat täytetään kisan jälkeen. Ja esimerkiksi SFI tapauksessa on liiton puolelta jopa luvattu kouluttaa järjestäjiä oikeaoppiseen kuopantäyttöön. Tämä lienee myös syy miksi kaupunki ei halua perustella päätöstään, koska järkevää perustelua ei vaan ole.

Turku on kuitenkin linjansa valinnut ja syrjintä sekä tahallinen kiusanteko kuuluu näköjään kaupungin arvomaailmaan. Harmittava homma. Vielä olisi toki hyvin aikaa muuttaa päätöstä, mutta kokemuksesta en ole kovin toiveikas. Moukaristien ujo toive on kuitenkin se, että saisimme yleisurheilulajin edustajina kilpailla yleisurheilukentällä omien lajitovereidemme kanssa! Onko tämä liikaa vaadittu?

Alustava osallistujalista


Oma kauteni jatkuu nyt lauantaina moukarikarnevaaleilla. Nikulan ravirata on ennenkin ollut tuloksellisesti suotuisa ympäristö, joten toivon parantavani SB tulostani. Ennakkokaavailujen perusteella top 8 sijoitus vaatinee jopa 63 metrin kaarta, joten sitä lähdenkin hakemaan. Kilpailu kuuluu myös Tour de Hammer sarjaan, joten siinäkin mielessä pistesija olisi tärkeä saavutus!

Tämän jälkeen pyrin pääsemään Oulun Motonet GP 8.9 osakilpailuun, jota järjestetään samana viikonloppuna SFI-mestaruuskisojen kanssa. Periaatteessahan olen velvoitettu osallistumaan Turun SFI-mestaruuskisoihin, mutta haluni mennä noin yleisurheiluvihamieliseen kaupunkiin on käytännössä nolla…

Toisaalta, jos en pääse Ouluun, niin on vähän pakko nöyränä poikana mennä Turun hiekkakentälle viskomaan, koska tarvitsen kisoja alle ja muita vaihtoehtoja ei oikein ole. Ehkäpä sitä vihan siivittämänä saisi jopa vähän lisävauhtia palloon…

Voit seurata meikäläisen touhuja Instagramissa ja Twitterissä.

Eteenpäin!

---

YHTEISTYÖSSÄ:

Kolarikorjaamo Oy Auto Ljungqvist Bil Ab

funraise.fi

Tim-Nordic Oy

Porkkalan Raivauspalvelu Oy

Köklax Tandläkare

Lill-Breds - Bärgård & Café

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti