tiistai 6. kesäkuuta 2023

Palava talo olikin unelmaduuni?!

Ensimmäinen lukuvuoteni liikunnanopettajana päättyi perinteiseen tyyliin kevätjuhliin viime lauantaina. Loppujen lopuksi oli todella mahtava vuosi ja uskon viihtyväni opettajana tulevinakin vuosina. Tämähän ei aina ollut itsestäänselvyys ja etenkin opintojen aikana olin melko varma, että musta ei ikinä tule liikunnanopettajaa ainakaan yläkouluun.

Tässä sitä kuitenkin ollaan!



Opintojen aikaan jouduttiin aivan liian usein käsittelemään niin sanottuja tunnekortteja. Eli lehtori levitti pöydälle kasan kuvakortteja, jonka jälkeen piti vastata tiettyyn kysymykseen kortin avulla. Rehellisesti en ikinä syttynyt kovin paljon näistä korttipeleistä, mutta roikuin silti kiltisti muiden mukana.

Muistan yhden kerran, kun piti valita kortti, joka esittää opintojesi tilaa juuri tällä hetkellä. Minä valitsin palavan talon ja perustelin sen sillä, että olen väärällä alalla enkä varmaan koskaan halua opettajaksi. Lehtori luonnollisesti vähän hämmentyi, mutta muistutti, että epäröinti on ihan ok ja tärkeintä on kasvu ihmisenä jne.

Tämä hetki tuli mieleen kevätjuhlissa, kun onniteltiin yhdeksännen luokan oppilaita ja toivottiin onnea ja menestystä elämän polulla. On aika rajua miettiä, että suuri osa näistä tulee stressaamaan omaa tulevaisuuttaan parin vuoden sisään, kun lukiossa tai ammattikoulussa pitää päättää mitä tekee isona. Osalla tämä stressi luultavasti tulee lyömään pahasti yli. Toivottavasti kaikki junnut tajuavat, että he tulevat olemaan yhtä sekaisin vielä 25-vuotiaina (ja varmaan 35-vuotiaina), joten on ihan turha stressata tulevaisuutta jo 15-vuotiaana! Pitää vaan hoitaa hommat kunnialla, niin jossain vaiheessa voikin huomata olevansa ihan kivassa paikassa.

Itsehän tosiaan valmistuin jumppamaikaksi, koska opettajilla on pitkät kesälomat (mahdollistaa urheilemisen) ja koin olevani ihan hyvä vetämään oppitunteja, vaikka en siitä sinällään tykännyt. Ilman näitä ajatuksia olisin varmaan jossain vaiheessa vaihtanut suuntausta tai opiskeltua ainetta. Ja tosiaan valmistuttuani olen tajunnut, että tämä on todella kiva (mutta haastava) duuni!

Urheilullisesti vasta kesä tulee antamaan osviittaa, kuinka hyvin opettajan työ palveli moukarinheittoa. Ajatuksen tasolla tämä voisi olla ihan hyvä yhdistelmä, mutta mittanauha on silti lahjomaton. Alkukauden tuloksia seuranneet tietävät, että ainakaan alkukausi ei ollut kovin lupaava, mutta toivottavasti kesäloma antaa puuttuvia lisämetrejä.

Oma kilpailukauteni jatkuu Tammelassa tämän viikon lauantaina. Tavoitteeni on parantaa kauden parastani ja saavuttaa mahdollisimman monta pistettä Tour de Hammer kokonaiskilpailuun. Ensimmäisen kilpailun jälkeenhän olen sijalla seitsemän, joten sitä sijoitusta lähdetään puolustamaan tai jopa parantamaan.



Muistakaa myös katsoa Motonet GP-kisoja tänään illalla! Siellä kovat mörssärit viskovat lekaa Jyväskylän Harjun Stadionilla. Pohjoismaiden kärkikaarti on paikalla moukarihäkissä, joten kilpailusta tulee kovatasoinen.

Voit seurata meikäläisen touhuja Instagramissa ja Twitterissä.

Eteenpäin!

---

YHTEISTYÖSSÄ:

Kolarikorjaamo Oy Auto Ljungqvist Bil Ab

funraise.fi

Tim-Nordic Oy

Porkkalan Raivauspalvelu Oy

Köklax Tandläkare

Lill-Breds - Bärgård & Café

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti