sunnuntai 28. toukokuuta 2023

Huonokuntoisen moukaristin palautuminen!

 Moukarikilpailu näyttänee ulkopuolisen silmin aika kevyeltä spektaakkelilta, vaikka se ei todellisuudessa sitä ole.  Vantaan avauskilpailussa tein perinteisen n 30 minuutin lämmittelyn (kevyt hölkkä, aitakävely, kuminauhajumpat ja 2 lämmittelyheittoa). Tämän jälkeen heitin kuusi kilpailuheittoa (7 sekunnin suoritus / heitto) joiden välissä istuin penkillä jutellen kilpailukavereille.

Palautuminen tästä kesti seitsemän päivää. Miten tämä on mahdollista?



Aivan aluksi todettakoon, että Vantaan kilpailu oli normaalia rajumpi, koska alla oli niin vähän kovia treenejä (useamman viikon selkäoireilun jälkeen). Normaalisti palautuminen rivikilpailusta kestää ainoastaan muutaman päivän. Tämäkin saattaa tosin kuulostaa oudolta ottaen huomioon, että kisasuoritusten yhteenlaskettu kokonaisaika on alle minuutin.

Heitin kilpailun torstaina ja pidin lepopäivän perjantaina. Yleensä kisan jälkeisenä aamuna on raju kisakrapula ja yleensä tuntuu siltä, että olisit jäänyt rekan alle. Nyt kisakrapula oli kuitenkin yllättävän lievää, joten luulin selvinneeni ensimmäisestä kisasta hyvin.

Todellisuus iski kuitenkin vasten kasvojani lauantaina, kun kävin tekemässä heittoharjoituksen. Yrityksistä huolimatta sain kisavälineen hikisesti lentämään 50 metriä. Eli vielä kaksi päivää kisan jälkeen tasoni oli yli 10 metriä (17 %) alle normaalin suorituskyvyn.

Seuraavana päivänä tein kevyen puntin, jotta voisi taas heittää maanantaina. Siinä treenissä sain seiskan jo lentämään 56 – 57 metriä vaikka en heittänyt aivan täysillä, joten suorituskyky oli palautumassa normaaliin. Päätin tämän treenin jälkeen, että mikäli seuraavan päivän puntti menee hyvin, niin kilpailen torstaina.

Punttiharjoittelu löi kuitenkin vähän takapakkia, koska se oli ensimmäinen rinnallevetoharjoitus moneen viikkoon ja siitähän kroppa otti kunnon treenikivut ja selän liikkuvuus sakkasi. Sain kuitenkin itseäni parsittua kilpailukuntoon ja heitin 60,84 m Kaustisilla.


 Kausi on siis alkanut kahdella alle 61 metrin tuloksella ja tämä on urani huonoin kauden aloitus kauden 2016 jälkeen… Tämä ärsyttää todella paljon, koska parempiinkin tuloksiin olisi ollut saumoja. Ensimmäisessä kilpailussa oli hankalahko olosuhde ja toisessa kroppa ei vaan ollut iskussa (alipalautunut, työpäivä ja 1,5h automatka alla). Jalat eivät ollenkaan toimineet ja yläkroppa oli jäykkä. Eli siinä mielessä hallittu vajaa 61 metrinen oli ihan lupaava, vaikka se surkea tulos onkin.

Nyt edessäni on harjoitustauko, jonka tavoitteena on herätä kroppaa takaisin normaalille tasolle (ja toivon mukaan uudelle ennätystasolle). Alkukauden sähläämisen jälkeen on turha unelmoida Jyväskylän Motonet GP-kilpailusta, joten näillä näkymin kilpailen seuraavan kerran Tammelan Tour de Hammer osakilpailussa 10.6!

Voit seurata meikäläisen touhuja Instagramissa ja Twitterissä.

Eteenpäin!

---

YHTEISTYÖSSÄ:

Kolarikorjaamo Oy Auto Ljungqvist Bil Ab

funraise.fi

Tim-Nordic Oy

Porkkalan Raivauspalvelu Oy

Köklax Tandläkare

Lill-Breds - Bärgård & Café

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti