perjantai 12. toukokuuta 2023

Olenko ennätyskunnossa?!

 

Tarinan mukaan Albert Einstein on määritellyt typeryyden seuraavalla tavalla:

"Typeryys on sitä, että toistaa yhä uudelleen samaa mutta odottaa silti eri tulosta."

Mutta mitä jos ei toistakaan samaa, vaan yrittää joka vuosi muuttaa toimintamalleja, mutta silti tulos on aina sama? Ainakin meikäläisen urheilun kohdalla tuntuisi menevän näin. Kulunut kevät on ollut täynnä perinteistä sähläämistä, mutta positiivisia merkkejä on myös ilmassa!



Joka vuosi toivon oppineeni tarpeeksi virheistäni, jotta saisin edes yhden ehjän kevätkauden ennen kuin lopetan urani. Tänä(kään) vuonna en siinä valitettavasti onnistunut. Terveystilanne on ottanut osumaa helmikuun koronasta ja sen jälkeen vatsataudista ja lyhyestä flunssasta. Tämän lisäksi selkä on ollut reilut pari viikkoa vähän vähemmän yhteistyöhaluinen. Näistä huolimatta saatan kuitenkin olla yllättävän hyvässä kunnossa!

Huhtikuun alussa siirryttiin pihalle ja heitin ekoissa treeneissä noin 55 meriä. Aika nopeasti lumet kuitenkin sulivat ja kaaret pitenivät. Selän ja kelin kunnosta riippuen treenitulokseni ovat liikkuneet 50 – 62 metrin välillä. Ottaen huomioon, että treeniennätykseni on 63 metriä, ja kisaennätyksen (65,19 m) edeltävässä viimeistelytreenissä lensi 59 metriä, niin pitäisin tätä kevät kuntoa hyvänä kaiken sähläyksen jälkeen. Myös viime kauteen verrattuna olen selkeästi paremmassa treenikunnossa.

Toiveena on kuitenkin kehittyä, joten olisihan se kiva, jos kunto vielä nousisi uudelle ennätystasolle lähikuukausina. Avaan kilpailukauden ensi viikon torstaina Vantaan tour de hammer osakilpailussa, johon kerääntyy varsin tasokas moukarijoukko! Päätavoitteeni kisassa on pitää selkä heittokuntoisena ja sen lisäksi saada kelpotulos heitettyä. Ensimmäinen kilpailu on aina haastava, mutta välillä olen onnistunut niissäkin!

Jospa vielä hetkeksi palattaisiin Einsteinin pohdintaan. Tänäkin vuonna olen tosiaan kamppailut tuttujen ongelmien kanssa, vaikka muutin lähes kaiken (valmentajan, harjoitusohjelman, fyssarin, kotipaikkakunnan, työn, kodin) viime syksynä. Eli näistä huolimatta lopputulos on ollut sama. Seuraavana pitää varmaan laittaa itse heittäjä vaihtoon, kun kaikkea muuta on jo kokeiltu…

Mutta eipäs tehdä sitä vielä! Sitä paitsi urheilun idea perustuu siihen, että pitää löytää ratkaisun ongelmiin ja saavuttaa mahdollisimman hyvä tulos omilla geeneillä ja omista lähtökohdista. Heikkona hetkenä sitä tosin toivoisi, että olisin vielä parempi löytämään niitä ratkaisuja!

Ajattelin heittää vielä yhden treenin ja käydä kerran salilla ennen torstain kisaa. Kathellaan mihin se riittää!

Voit seurata meikäläisen touhuja Instagramissa ja Twitterissä.

Eteenpäin!

---

YHTEISTYÖSSÄ:

Kolarikorjaamo Oy Auto Ljungqvist Bil Ab

funraise.fi

Tim-Nordic Oy

Porkkalan Raivauspalvelu Oy

Köklax Tandläkare

Lill-Breds - Bärgård & Café

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti