keskiviikko 19. huhtikuuta 2023

Laihduin syömällä vähemmän meetvurstia!

Yksi suuri tavoite tämän talven aikana on ollut painonpudotus!

Syksyllä uusi valmentajani tuumi, että voisin olla vähän urheilullisempi enkä pitänyt sitä itsekään huonona ideana. Olen viimeiset vuodet liikkunut reilun 110 kilon nurkilla, mutta nyt paino piti laskea 105 kiloon. Ajatuksena oli saavuttaa yleisesti terveempi kehonkoostumus, mutta myös antaa polville yms. armoa loikka- ja juoksutreeneihin.

Eli tässä tulee meikäläisen matka painonpudotuksen ihmeelliseen maailmaan!


Aamupainon kehitys


Heti kättelyssä pitää kuitenkin todeta, että oma painonpudotus ei ollut kovin ihmeellinen. Suurimmalla osallahan painonhallinta on nollasummapeliä (kalorit sisään vs poltetut kalorit) ja näin se oli minullakin. Tavoitteena oli tehdä pieniä muutoksia ruokarutiineihin, jotta paino ei tippuisi liian nopeasti, mutta kuitenkin tasaisesti.

Projekti alkoi kunnolla 25.10 ja ensimmäisellä viikolla aamupainoni keskiarvo oli 110,3 kg. Aluksi ajattelin, että pelkästään treenimääriä lisäämällä ja viikoittaisen hampurilaisen (tai pizzan) poistolla saavuttaisin tuloksia, mutta näinhän ei ollut. Ensimmäisten 2 – 3 viikkojen aikana ei tapahtunut lähes minkäänlaista pudotusta…

Oli siis otettava rajummat keinot käyttöön! Juon itse aika paljon maitoa, joten päätin vaihtaa kevytmaidon rasvattomaan. Toinen ruokavaliomuutos oli se, että luovuin minun viikoittaisesta 500 gramman meetvurstipaketista (josta puolet yleensä upposi sellaisenaan ilman voileipää). Näiden muutosten jälkeen alkoikin tapahtumaan ja saavutin mukavan 1 – 1,5 kg / kk laihdutustahdin.

Nyt piti vaan odottaa, että paino laskee tavoitteeseen ja tämä tapahtui maaliskuun keskivaiheilla, jolloin viikon aamupainokeskiarvo tippui alle 105 kg! Seuraavaksi ongelmaksi muodostui sitten pudotuksen pysäyttäminen, jonka luonnollisesti hoidin vaihtamalla rasvattoman maidon kevytmaitoon! Alimmillaan painokeskiarvo kuitenkin kerkesi pudota (osittain vatsataudin myötä) 103 kiloon, mutta tällä hetkellä se on palanut 105 kiloon ja siinä meinasin sen myös pitää.

Kokemuksena tämä operaatio oli varsin epädramaattinen. En ole kuitenkaan elämäni aikana kertaakaan yrittänyt pudottaa painoa, joten siinä mielessä oli mielenkiintoinen kokeilu. Voi nimittäin olla, että painonpudotus tulee ajankohtaiseksi uran jälkeen. Toki hyvä muistaa, että 5,5 kilon pudotus pitkän talven aikana on varsin pieni, enkä edes itse huomaa suurta eroa olemuksessani.

Urheilullisesti on vaikea sanoa, jos tällä touhulla oli mitään positiivista vaikutusta omaan suorituskykyyn. Viis-loikassahan ennätys on luonnollisesti mennyt eteenpäin, mutta se ei vielä kerro, että moukari pyörisi paremmin. Itse en rehellisesti tiedä, jos olisi parempi painaa 110, kuin 105 (tai jotain ihan muuta), joten tämäkin laihdutusprojekti oli puhdasta hakuammuntaa. Toki jos kesällä tulee ennätys, niin voi sanoa, että kannatti laihduttaa!

--

Kelit lämpenevät ja kaaret pitenevät (mutta ei toivottua vauhtia…). Oma siirtyminen ulkoheittoihin on ollut pikkaisen tahmeaa. Tekniikasta puuttuu tuntuma ja selkäkin meinaa oireilla haluttua enemmän… Mutta vielä on onneksi kuukausi aikaa kauden avaukseen, joten kyllä tämä tästä!

Voit seurata meikäläisen touhuja Instagramissa ja Twitterissä.

Eteenpäin!

---

YHTEISTYÖSSÄ:

Kolarikorjaamo Oy Auto Ljungqvist Bil Ab

funraise.fi

Tim-Nordic Oy

Porkkalan Raivauspalvelu Oy

Köklax Tandläkare

Lill-Breds - Bärgård & Café


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti