maanantai 22. toukokuuta 2023

Kausi avattu!

Päiväni murmelina leffassa Phill Connors herää joka aamu samaan päivään ja suorittaa samaa työtehtävää. Itse pystyin samaistumaan Connorsiin, kun avasin kauden Vantaan Tour de Hammer osakilpailussa tuloksella 60,88 m.

Vuodet vierivät, mutta meikäläisen tulostaso pysyy samana. Olen nyt pyörinyt suhteellisen samalla tasolla avaustulosten suhteen kaudesta 2016 lähtien. Tuloksen takana oli kuitenkin mielenkiintoisia seikkoja, joiden pohjalta on mukava jatkaa kautta.



Sijoituksellisesti Vantaan osakilpailu oli itseltäni aika lähellä maksimisuoritus ja ero edellä oleviin oli suhteellisen siedättävällä tasolla. Olin jopa yllättävän lähellä kärkiheittäjiä, vaikka oma suoritukseni ei ollutkaan mikään huipputulos. Syynä tähän on kova vastatuuli, joka harmittaa erityisen paljon.

Heikkohermoisempi penkkiurheilija voisi tähän kohtaan huutaa, että olosuhde on kaikille sama, eikä kannata turhaan valittaa. Tietämätön penkkiurheilija voisi sanoa, että tuuli ei voi vaikuttaa 7,26 kg painavaan rautapalloon. Näistä kumpikin penkkiurheilija on väärässä.

Tuulen vaikutu moukaritulokseen on suhteellisen merkittävä. Hyvien heittäjien kohdalla nyrkkisääntönä on, että 2 m/s vaikuttaa tulokseen noin 0,5 metriä ja näin ollen meikäläisen kohdalla vaikutus on hiukan pienempi. Jälkispekulaationa voi kuitenkin todeta, että tiukkaan vastaiseen heitetty 60,88 metrinen olisi luultavasti ollut yli 63 metrinen mikäli Vantaan kaupunki olisi rakentanut heittohäkin kentän toiseen päähän!


 

Kesän mittaanhan on vielä aikaa heittää pitkälle hyvissä olosuhteissa, mutta jatkoa ajatellen olisi ollut paljon helpompaa saada ”ilmainen tulos” heti ensimmäisessä kilpailussa. Näin kävi esimerkiksi kaudella 2021 jolloin avasin kauden myrskymyötäisiin heitetyllä 64,36 m. Tämä jäi myös sen kauden parhaaksi tulokseksi ja sen tuloksen turvin sain osallistumisoikeuden kesän kaikkiin Motonet GP osakilpailuihin.

Tämän kauden avauskilpailun tuloksella saa pysyä visusti katsomon (tai kotisohvan) puolella kauden ensimmäisestä Motonet GP osakilpailusta, joka käydään Jyväskylässä kesäkuun alussa. Mahdollisuuksia heittää pidemmälle on aika vähän, koska kroppani reagoi aika rajusti ensimmäiseen kilpailuun. Usean viikon kevyt reenailu (eri vaivojen takia) näkyy niin, että täysillä heitetty kilpailu oli yllättävänkin raskas. Muutenkin olisi nyt viisaampaa vähän harjoitellakin.

Kilpailen ehkä tämän viikon torstaina Kaustisilla, mutta muuten tulevien viikkojen fokus on harjoituskentän puolella. Seuraava tärkeä kisa (mikäli en pääse Motonet GP-osakilpailuun) on kauden toinen Tour de Hammer osakilpailu Tammelassa 10.6!

Voit seurata meikäläisen touhuja Instagramissa ja Twitterissä.

Eteenpäin!

---

YHTEISTYÖSSÄ:

Kolarikorjaamo Oy Auto Ljungqvist Bil Ab

funraise.fi

Tim-Nordic Oy

Porkkalan Raivauspalvelu Oy

Köklax Tandläkare

Lill-Breds - Bärgård & Café

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti