sunnuntai 6. marraskuuta 2022

Suomen surkein heittopaikka?

 Vaasan seudun moukarinheittohäkit ovat näin syksyisin kortilla. Ainut käyttökelpoinen heittopaikka löytyy Botnia hallin läheltä moottoritien varrelta. Tämä häkki pelasti meikän lokakuun heittoharjoitukset, vaikka se rehellisyyden nimissä on liikuntapaikkana täysi farssi!

Onko kyse kenties suomen surkeimmasta heittopaikasta?




Hyvä moukarinheittopaikka vaatii kolme asiaa:

    -Pitävä, mutta sopivan nopea (ja mieluiten lämitetty) heittorinki

    -Turvallinen heittohäkki

    -Tarpeeksi iso ja turvallinen alastulokenttä

Mustasaaren moukarinheittokenttä ei täytä ensimmäistäkään näistä vaatimuksista. Heittorinki on todella nopea ja liukkaan puoleinen ja siitä uupuu lämmitys. Eli sateella ja talvisin heittäminen tästä ringistä ei ole optimaalista (mutta ei myöskään mahdotonta).

Heittohäkki on puisista lyhtypylväistä rakennettu viritelmä, joka ulkoisesti näyttäisi ajavan asiansa. Verkko alkaa kuitenkin olemaan niin vanhan puoleista, että sen kestävyydestä en menisi takuuseen. Toinen ongelma on se, että moukarin lentäessä (paljaaksi jääneeseen uloimpaan) tolppaan se kimpoaa herkästi takaisin heittäjän päähään. Tämä lienee jo turvallisuusriski.

Heittohäkki ja rinki eivät kuitenkaan ole syyllisiä tähän farssiin, vaan sen aiheuttaja löytyy seuraavasta kuvasta…

Etäisyydet kivimuurin eri kohtiin mustalla ja kentän potentiaalinen koko punaisella!


Mustasaaren kunta on suuressa viisaudessaan päättänyt kantaa isoja kivilohkareita keskelle moukarikenttää ja tehdä niistä muurin… Vasemmassa sektorinlaidassa on 50 metriä pitkä kivimuuri ilmaan minkäänlaista tarkoitusta ja heittokentän toisessa päässä on pieni parkkipaikka, jota on suojattu vielä isommilla kivillä. Etenkin minun tasoiselle heittäjälleni on joka treenissä riskinä rikkoa moukarit näihin kiviin…

Olen huhupuheista kuullut, että näitä kiviä ei saisi siirtää… Syytä en tiedä, mutta ne toimivat kai koristeena talvisin kentällä olevalle hiihtoladulle?! Toki silloin ne kivetkin taitavat olla lumen peitossa… 

Kivimuuri talvisin (Kuva varastettu IF Femman facebookista)

 

Noiden kivien takia ei oikein ole mielekästä heittää yli 65 metrin kaaria, eli oma tasoni alkaa olemaan lähellä maksimaalista mitä kentälle mahtuu. Alipainoisia välineitä pitää jo nyt heittää jossain muualla. Poistamalla kivet ja parkkipaikan saisi kuitenkin peräti 85 metrisen kentän, joka olisi tarpeeksi iso minulle ja lähes kaikille muille moukarinheittäjille tässä valtakunnassa. Vaatisi ainoastaan kaivinkoneen, kuorma-auton ja muutaman tunnin työpanoksen… Terveisiä vaan kunnan liikuntapaikkavastaavalle!

Mutta onko tämä sitten suomen surkein moukarikenttä?

Ei missään nimessä! Kaikkine puutteineen kentän suurin valtti on se, että sinne pääsee lähes aina heittämään. Verkkoa ei oteta talveksi alas ja muutamaa koiraharrastajaa lukuun ottamatta ei tarvitse sulan maan aikaan väistää käytännössä ketään.

Kenttä on myös niin vino ja sijaitsee 30 metrin päässä moottoritiestä, että se ei myöskään kelpaa jalkapalloilijoille. Eli pelko siitä, että häkki jäisi joskus tekonurmen alle on olematon. Moukarinheittäjänä ei saa olla nirso ja tämä kenttä on siis siinä mielessä tarpeeksi hyvä!

Kunhan joku heittäisi nuo kivilohkareet veks..

--

Harjoitukset ovat sujuneet hyvin ja nyt on kuuden viikon peruskuntokausi takanapäin. Treeniä tuli noin 17 h / viikko ja painopiste oli hikoilussa ja sykkeiden nostamisessa. Tänään siirrytään seuraavan ohjelman pariin, joka sisältää vähän enemmän heittoja ja moukaristille normaalimpaa kuntosaliharjoittelua.

Voit seurata meikäläisen touhuja Instagramissa ja Twitterissä.

Eteenpäin!

---

YHTEISTYÖSSÄ:

Kolarikorjaamo Oy Auto Ljungqvist Bil Ab

funraise.fi

Tim-Nordic Oy

Porkkalan Raivauspalvelu Oy

Köklax Tandläkare

Lill-Breds - Bärgård & Café

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti