maanantai 26. syyskuuta 2022

Valmentaja vaihtuu!

 

”Valmentajan vaihdokseen ei liittynyt draamaa” lienee yksi yleisurheilumaailman yleisimmistä valheista!

Etenkin, jos vaihdos tapahtuu kesken kauden, niin voi olla varma, että kipinät ovat sinkoilleet kulisseissa. Urheilijan ja valmentajan välinen suhde on parhaimmillaan niin tiivis, että sitä ei kevyin perustein heitä romukoppaan.

Olen itse poikkeus, joka vahvistaa tämän säännön. Lähden uuteen kauteen uuden valmentajan komennossa! Vaihdokseen ei (ihan oikeasti) liittynyt draamaa.

Moukarin MM-kulta Puolaan, hetken kärkipaikkaa pitänyt Söderberg kuudes -  Urheilu | HS.fi
Kuva: Markku Ulander

Kevään loppupuolella tapahtui suuria muutoksia meikäläisen uralla. Muutaman päivän sisään vaihdoin kotipaikkakuntaa ja valmentajaa. Vuonna 2017 alkanut yhteistyö Tero Linjan kanssa tuli tiensä päähän ja David Söderberg lupasi ottaa vastuun meikäläisen valmennuksesta. Harkitsevana pohdiskelijana asiat ehkä etenivät omasta mielestäni vähän turhankin nopeasti, mutta välillä sattuma ohjaa ja itse pitää vaan pysyä kyydissä mukana.

Tein siis päättöharkkaa Vaasassa viime keväänä ja samalla aloin heittämään verkkoja vesille mahdollisten työpaikkojen varalta. Hain puolipäiväisiä jumppamaikan pestejä joko Jyväskylästä tai Kirkkonummelta. Pari kertaa olin myös selannut Mustasaaren keskuskoulun ilmoituksen ohi kuitenkin siihen reagoimatta.

Lopulta näin, että kyseisen ilmoituksen määräaika oli menossa umpeen ja päätinkin huvin vuoksi laittaa hakemusta vetämään. Kutsu haastatteluun tuli viikkoa myöhemmin, vaikka en siihen aikaan ollut millään tavalla pätevä opettaja kyseiseen pestiin. Haastattelussa sain jo sellaiset vibat, että tämän työpaikan jono ei liene kovin pitkä ja mutu pitikin paikkansa, kun hetken päästä tarjottiinkin töitä yläkoulun tuntiopettajaksi!

Toisaalta kiva saada töitä, mutta ongelma oli vaan se, että valmentajani asui Jyväskylässä. Soitin heti Terolla ja tilanne oli harvinaisen yksinkertainen. Kumpikaan meistä ei suostunut etävalmennukseen, mutta Tero kehotti ehdottomasti ottamaan töitä vastaan ja tiedustella, jos David lähtisi jeesaamaan. Seuraavana päivänä juttelinkin jo Söderbergin kanssa puhelimessa ja sovittiin, että hän ottaa vetovastuun valmennuksestani tulevana syksynä!

Yhteistyö Teron kanssa oli toimivaa, mutta tulos jäi valitettavasti piippuun. Olen toki heittänyt ennätykseni ja parhaan Kalevan Kisat sijoitukseni hänen valmennuksessaan, mutta ne tulivat jo kaudella 2018. Sen kauden jälkeen on vuosittain tullut sössittyä hyvää harjoitusohjelmaa tavalla tai toisella ihan itse. Onhan valmennuksessakin varmaan jotain virheitä tehty, mutta oma mielipiteeni on kuitenkin se, että en pystynyt hyödyntämään Teron antamaa aikaa ja ammattitaitoa parhaalla mahdollisella tavalla. Tämä harmittaa, mutta sille ei enää voi mitään!

Odotan innolla mitä saadaan Davidin kanssa aikaan. Toivon ja uskon, että tulevina vuosina olisi vielä mahdollisuus kehittyä, joten tähän kohtaan tullut suuri muutos voi antaa uuden sytykkeen meikäläisen touhuun. David on meikäläisen uran kolmas moukarivalmentaja, ja minulla on kahden ensimmäisen kohdalla ollut periaatteena, että oma PB pitää olla parempi, kuin valmentajalla. Jos tämä sama trendi jatkuu Söderbergin valmennuksessa, niin ollaan ihan hyvässä aikataulussa!

Eilen poistin rasvapatin tikit ja sain lääkäriltä puhtaat paperit siihen liittyen. Tänään saan siis aloittaa treenit kohti kesää 2023. Nyt hikoillaan läpi talven, jotta moukari lentäisi ennätyslukemiin tulevana suvena!

Voit seurata meikäläisen touhuja Instagramissa ja Twitterissä.

Eteenpäin!

---

YHTEISTYÖSSÄ:

Kolarikorjaamo Oy Auto Ljungqvist Bil Ab

funraise.fi

Tim-Nordic Oy

Köklax Tandläkare

Lill-Breds - Bärgård & Café

RMV-Korut Oy

---

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti