sunnuntai 26. kesäkuuta 2022

En lähde MM-kisoihin!

 Karsintaikkuna Eugenen MM-kisoihin meni eilen umpeen ja lopullisia rankingpisteitä julkaistaan keskiviikkona. Ilmoitan kuitenkin jo tässä vaiheessa, että tulen jättämään kisat väliin, koska mielestäni tässä kunnossa on turha lähteä jenkkeihin karsiutumaan.

(Päätökseen vaikuttanee tosin myös, se, että olen rankingissa sijalla 255, kun kisoihin otetaan 32 heittäjää)

Matka kohti Joensuun Kalevan kisoja on kuitenkin noin puolessa välissä, joten nyt olisi sopiva hetki analysoida kuinka hyvin alkukausi onnistui.

Alkukauden tulokset.


Alkukauden kilpailut huipentuivat Someron juhannuskisoihin missä heitin tuloksen 64,36 m. Heitto oli yhtä pitkä kuin viime kesän SB ja viimeksi olen heittänyt tätä pidemmälle ennätyskilpailussani syksyllä 2018.

Somerolla oli valtavan hyvät olosuhteet (nopea rinki ja reipas myötätuuli) ja siksi vähän jopa harmittaa, että ei lentänyt pidemmälle. Tekniikan kanssa oli kuitenkin vähän ongelmia, joiden kanssa kamppailin läpi kilpailun. Viimeisellä tullut pisin heitto oli toki hyvä, mutta ei lähelläkään nappiheittoa. Sanoisin siis, että huippuolosuhteissa olen jo nyt ennätyskunnossa.

Harmituksesta huolimatta pitää myöntää, että vielä kuukausi sitten ennätyskunto oli pelkkä kaukainen haave eikä realismia. Kevään koronaseikkailun myötä kunto oli pitkään piilossa ja toukokuussa 6 kilon moukarikaan ei meinannut lentää 65 metriä. Kesäkuun alussa oli myös pieniä kylkikramppeja, jotka haittasivat tekemistä, joten siinä mielessä tämän hetken tilanne on varsin lupaava.

Kausi jatkuu tulevana viikonloppuna Kaustisilla moukarikarnevaalien sunnuntain B-kilpailussa. Luultavasti rahkeeni olisivat riittäneet myös lauantain pääkilpailuun, mutta ne kekkerit menevät päällekkäin kaverin häiden kanssa.

Periaatteessahan olen sitä mieltä, että urheilijan ainut hyväksyttävä urheilun ulkopuolinen syy jättää tärkeitä kisoja väliin on omat hautajaiset, mutta vuodet ovat näköjään pehmentäneet meikäläisen arvomaailmaa sen verran, että tällä kertaa tuli priorisoitua näin päin. Sunnuntaina on sitten tarjolla vähän vähemmän yleisöä, mutta muuten B-kisassakin saanee heittää hyvin.

Kaustisen jälkeen suunnitelmissa olisi kolme kilpailua ennen Joensuuta. Eteläisen alueen mestaruuksia ratkotaan Riihimäellä ja heinäkuun lopussa olisi yksi Motonet GP osakilpailu Jyväskylässä. Siinä välissä heittelen varmaan yhdessä pikkukisassa.

Perinteisesti olen pilannut kausiani kahdesti / vuosi. Ensimmäinen sössiminen on tapahtunut loppukeväästä (myös tänäkin vuonna koronan muodossa) ja toinen juhannuksen jälkeisinä viikkoina. Kesän toisen puoliskon päätavoitteena on, että välttäisin heinäkuun sössimiset ja jatkaisin nousujohteista tekemistä Kalevan kisoihin asti.

Ennätyksenihän on kohta neljä vuotta vanha. Toivottavasti voisin laittaa sen uuteen uskoon tässä jossain vaiheessa.

Voit seurata meikäläisen touhuja Instagramissa ja Twitterissä.

Eteenpäin!

---

YHTEISTYÖSSÄ:

Kolarikorjaamo Oy Auto Ljungqvist Bil Ab

funraise.fi

Tim-Nordic Oy

Köklax Tandläkare

Lill-Breds - Bärgård & Café

RMV-Korut Oy

---

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti