sunnuntai 15. toukokuuta 2022

Menin töihin!


Tour de Hammerin ensimmäinen osakilpailu heitetään tänään Kankaanpäässä. Kisasta löytyy LIVE-striimi. Naiset heittävät kello 12:30 ja Miehet kello 15:00. Itse en ole mukana. Kerron tekstin lopussa miksi.



Sitten itse aiheeseen.

Kesä on ovella ja Vaasan päättöharkkani on loppusuoralla. Tämän myötä meikän maisteroituminen on varsin lähellä.

Valmistuessani liikuntatieteiden maisteriksi loppuu myös kelan huippu-urheilu stipendi (aka opintotuki), joten on ollut pakko pohtia mistä jatkossa löytyisi rahaa ruokaan ja kattoa pään päälle.

Kenties mieluisin vaihtoehto olisi ollut moukariammattilaisuus. Siis sellainen missä joku maksaisi minulle palkkaa siitä, että heittäisin moukaria.

Tietojeni mukaan ainut tapa toteuttaa tämä olisi Puolan kansalaisuuden hankkiminen ja 80 metrin heittäminen arvokisafinalissa. Ymmärtääkseni näillä kriteereillä saisi Puolan valtiota maksamaan harrastustani. Teoriassa erittäin yksinkertainen suunnitelma, mutta käytännössä suhteellisen haastava toteuttaa kokonaisuudessaan näin toukokuussa…

Toiseksi paras vaihtoehto olisi sitten ollut Suomen valtion tuen piiriin pääseminen. Tähän riittäisi luultavasti pelkkä 75 metrinen kiskaisu ja arvokisapaikka tulevan kesän EM kisoihin. Nousemalla tälle tasolle saisin varmaan myös vähän palkintorahoja, joilla voisin kuitata urheilukuluja. Tässäkin suunnitelmassa olisi vaan se ongelma, että se ei ole kovin todennäköinen.

Fakta lienee se, että heittämällä moukaria en tule saamaan ruokaa pöytään. Oli siis pakko mennä töihin.

Luonnollinen työ yksilöurheilijalle olisi sosiaalisen median sisällöntuottaja. Tätä kutsutaan joskus virheellisesti ammattiurheiluksi. Kyse on haastavasta työstä, jota en osaa kovin hyvin. Joko en ole visuaalisesti tarpeeksi lahjakas, tai sitten olen  liian tylsä. En tiedä kumpi se on, mutta jostain syystä seuraajamääräni ovat säilyneet vähän turhankin maltillisina.

Vaihtoehtoisesti tämä blogi on kultakaivos, mitä en vaan osaa myydä ja siksi en pysty rahoittamaan moukarointiani pelkästään SoMella.

Jäljelle jäävä vaihtoehto onkin sitten ne kuuluisat oikeat työt ja minun kohdallani tämä tarkoittaisi jumppamaikan hommia.

Lähdin tässä parisen kuukautta sitten hakemaan liikunnanopettajan töitä seuraavilla kriteereillä:

    -Pitää olla tuntiopettajan homma ja maksimissaan 16 opetustuntia viikossa

    -Koulu pitää olla moukarihallin lähellä

Löysin yhteensä neljä työpaikkaa, jotka täyttivät nämä kriteerit ja yhdestä jopa tärppäsi. Aloitan näin ollen ensi syksyllä jumppamaikan hommat Mustasaaressa!

Tämä tieto antaa mukavasti mielenrauhaa kohti tulevaa kesää, kun tietää, että syksyllä ei tipu tyhjän päälle. Uskon ja toivon, että tämän duunin myötä pystyn jatkamaan moukarinheittoa mahdollisimman laadukkaasti.

Lopuksi palataan vielä siihen, miksi en ole Kankaanpäässä heittämässä moukaria. Syy on yksinkertaisesti se, että en ole (vielä) tarpeeksi hyvässä kunnossa. En ole saanut moukaria lentämään kunnolla koronataudin jälkeen.

Ei kuitenkaan puhuta monesta metristä ja uskon, että taso lähtee tässä pikkuhiljaa nousemaan lähiviikkoina. Tämänhetkisen suunnitelman mukaan pyrin mukaan Lahden Motonet GP osakilpailuun 25.5 viime vuoden tuloksella. Katsotaan, jos järjestäjät haluavat ottaa meikäläisen mukaan. Muuten kausi alkaa jossain muualla.

Voit seurata meikäläisen touhuja Instagramissa ja Twitterissä.

Eteenpäin!

---

YHTEISTYÖSSÄ:

Kolarikorjaamo Oy Auto Ljungqvist Bil Ab

funraise.fi

Tim-Nordic Oy

Köklax Tandläkare

Lill-Breds - Bärgård & Café

RMV-Korut Oy

---

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti