torstai 26. toukokuuta 2022

Kelvollinen kauden avaus!

 Avasin eilen kilpailukauden 62,06 metrisellä kaarella Lahden Motonet GP osakilpailussa. Kärjelle hävisin (kuten lähes aina) reilulla kymmenellä metrillä ja oma tulostaso polkee paikallaan kuudennetta kesää putkeen…

Silti olen erittäin tyytyväinen kauden avaukseen!

Iän myötä oma vaatimustaso on vissiin mennyt laskemaan…

 



Lähtökohdat kauden avaukseen olivat suoraan sanottuna ärsyttävän apaattiset. On ollut erilainen kevät, kun periaatteessa ei ole ollut mitään perinteisiä loukkihommia, mutta silti olen keksinyt useampia tapoja hidastaa omaa kehittymistä. Samaan aikaan on joutunut keskittymään omien maisteriopintojen viimeistelyyn, joten fokuskaan ei ole ollut 100 % urheilukentän puolella.

Treenikentällä heitin vielä parisen viikkoa sitten muutamia 59,90 metrisiä, mutta 60 metrin viiva on vieläkin treeneissä rikkomatta. Viime viikkoina taso laski vielä siitä ja seiska lensi hyvällä heitolla noin 58 metriä ja kutonen (1,26 kg alipainoinen väline) lensi parhaimmillaan 65 metriä ja kasa on liikkunut 63 – 64 metrin nurkilla. Näistä lähtökohdista en odottanut paljon kauden avauksesta.

Kilpailuasetelma avauskisaan oli herkullinen, kun mukana oli kymmenen heittäjää. Eskolan veljeksistä vanhempi versio on 60 metrin kunnossa ja kuuden heiton kilpailu vaati hänen voittamisensa. Edellinen kohtaaminen Oskaria vastaan olikin päättynyt meikäläisen tappioon viime vuoden Kalevan Kisoissa. Tämä lähtökohta tarkoitti sitä, että minun piti ylittää itseäni heti avauskierroksella!

Kilpailun tulokset


Avausheitto oli hyvä! Se pitkään jahdattu 60 metrin viiva ylittyi heti ja menin veljesten edelle. Toisella kierroksella lähdin sitten ratkaisemaan jumbotaistelua tosissaan sillä seurauksella, että heitto hajosi ja jäi 56 metriin. Tässä kohtaa olisi pitänyt pystyä parempaan suoritukseen. Oskarin kolmas heitto raapaisi sitten verkkoa ja jäi 59 metriin, jonka jälkeen meikän jatkopaikka oli varma. Pystyin sitten rennosti heittämään 62,06 metrisen, joka jäi kisan parhaaksi.

Loppukierroksilla yritin sitten rentouden kautta löytää vielä vähän lisätehoja heittämiseen ja viimeisellä tulikin ihan kelvollinen kuusyks puolikas.

Kauden avaustulos suhteessa kesän yleiseen tulostasoon


Jos katsoo edellisiä kausia, niin tämä tulos oli meikäläisen uran toiseksi paras kauden avauskilpailu. Toki tilastoja katsellessa huomaa myös sen, että minun avaustulokseni ovat liikkuneet aivan eri suuntiin verrattuna Kalevan Kisat ja SB tuloksiin. Suurin farssi oli viime kesä, jolloin aloitin kauden 64 metrisellä ja päätin sen kalevan kisoissa 57 metriseen.

Eniten avauskilpailussa miellyttää kuitenkin se, että meikäläiselle tuttu 3 – 4 metrin kisalisä on vieläkin tallessa. Eli se miten paljon kisoissa tulee bonusmetrejä treenitasoon verrattuna. On mukava lähteä kisaamaan, kun tietää, että kyllä se tulos (lähes) aina tulee sieltä. Vastaavasti ei tarvitse stressata, jos treeneissä ei lennä huippumittoihin, koska se korjaantuu kuitenkin kilpailupaikalla.

Tiedän monta heittäjää, kenellä on päinvastainen tilanne, että kisoissa kulkee heikommin ja se olisi mielestäni ärsyttävää.

Seuraava kilpailuni on 1.6 järjestettävä Tampereen Motonet GP!

Voit seurata meikäläisen touhuja Instagramissa ja Twitterissä.

Eteenpäin!

---

YHTEISTYÖSSÄ:

Kolarikorjaamo Oy Auto Ljungqvist Bil Ab

funraise.fi

Tim-Nordic Oy

Köklax Tandläkare

Lill-Breds - Bärgård & Café

RMV-Korut Oy

---

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti