perjantai 4. maaliskuuta 2022

Talvimestaruuskilpailut - ennakko!

 Vuosi sitten sosiaalinen media räjähti, kun Silja Kosonen heitti naisten moukarinheiton SE-tuloksen kevyessä lumisateessa moukarinheiton talvimestaruuskilpailuissa. Vähemmälle huomiolle jäi se, että parisen tuntia myöhemmin miesten kilpailu jouduttiin perumaan, koska toimitsijat eivät enää nähneet moukaria lumimyrskyssä.

Huomenna olisi jälleen se aika vuodesta, kun ratkotaan, kuka on tämän valtakunnan paras talvimoukaristi. Kaustinen toimii jälleen kerran pitopaikkana ja keli näyttää viime vuoteen verrattuna todella hyvältä!

Miesten kilpailu:

(Listassa mainitaan kesän 2021 kotimainen tilastosijoitus ja paras tulos)

2. Tuomas Seppänen 75,02 m

3. Henri Liipola 74,68 m   

11. Risto Kauppinen 64,62 m

15. Oskari Eskola 62,28 m

19. Simon Solvin 60,52 m

20. Elmeri Eskola 60,41 m

Urosmoukaristien kilpailu on varsin yksinkertainen: Henkka ja Sepi kamppailevat kullasta ja loput taistelevat siitä, että nappaako Kauppinen itselleen pronssia vai ei. Ainut mitä voi muuttaa tämän asetelman on se, että Liipola lähtee harventamaan sektorin vieressä olevaa mäntymetsää ja Seppänen ei löydä häkin aukkoa. Pidän tätä epätodennäköisenä.

Naisten kilpailu:

(Listassa mainitaan kesän 2021 kotimainen tilastosijoitus ja paras tulos)

1. Silja Kosonen 73,43 m

3. Suvi Koskinen 68,65 m

5. Kiira Väänänen 65,98 m

7. Aada Koppeli 61,91 m

10. Tytti Oikarainen 59,57 m

11. Kaisu Eskelinen 57,98 m

12. Johanna Witka 57,58 m

14. Julia Kivinen 57,46 m 

18. Anni Sinelampi 56,40 m

59. Elisa Huhta 38,08 m

Naarasmoukaristien kilpailussa on paljon enemmän top 10 heittäjiä mukana miesten kisaan verrattuna. Podiumtaistelu lienee silti ainoastaan neljän kauppa, mutta tulostaso on näin talvipakkasilla melkoinen arvoitus. Myös jatkoonpääsystä tullaan käymään kova kamppailu, koska kaksi heittäjää jää rannalle kolmen heiton jälkeen. Tämä tarkoittaa myös sitä, että kärkiheittäjilläkään ei ole varaa hölmöilyyn avauskierroksilla!

Viralliset lähtölistat ja nuorten sarjat löytyy tästä LINKISTÄ!

Miksi en ole mukana?

Itselläni on merkittävien kisojen suhteen seuraava periaate:

Jos taso riittää ja jalat kantavat, niin urheilijalla on velvollisuus osallistua kilpailuun. Ja Kalevan Kisoihin osallistutaan, vaikka jalat eivät kantaisikaan!

Talvi SM-kilpailut on ainoa poikkeus. Tällainen keskellä treenikautta tapahtuva rykäisy on toki ihan mukava, mutta oikeaa tulosta haetaan vasta kesällä. Siksi on mielestäni turha lähteä rikkomaan itsensä lumihankeen.

Tein päätöksen olla osallistumatta viime sunnuntaina. Vaakakupissa painoi eniten se, että en ole mitenkään ennätyskunnossa ja selän lihaksisto on pidempään ollut kriittisessä, mutta silti stabiilissa tilassa.

Onko mahdollinen talvipronssi ehjää harjoituskautta tärkeämpää?

Mielestäni ei, ja siksi en ilmoittautunut kilpailuun. Kisaheittäminen on kuitenkin aina treenejä rajumpaa. Päinvastainen päätös ei toki ollut kaukana, mutta nyt kävi näin.

Treenit jatkuvat kohti kesää.

Tsemppiä kilpailijoille!

Voit seurata meikäläisen touhuja Instagramissa ja Twitterissä.

Eteenpäin!

---

YHTEISTYÖSSÄ:

Kolarikorjaamo Oy Auto Ljungqvist Bil Ab

funraise.fi

Tim-Nordic Oy

Köklax Tandläkare

Lill-Breds - Bärgård & Café

RMV-Korut Oy

---

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti