keskiviikko 26. toukokuuta 2021

Leuka rintaan kohti seuraavaa onnistumisen kokemusta!

 

Kausi lähti hienosti liikkeelle Kankaanpäässä mainiolla tuloksella 64,36 m. Hiukan mutkia suoraksi vetäen voi sanoa, että kyse oli meikäläisen ensimmäinen kunnollinen onnistuminen kesän 2018 jälkeen. Sen johdosta sorruin jopa tyytyväisyyteen. Tämän riemun jälkeen oli kuitenkin varsin nopeasti aika palata normaaliin arkeen perinteisine käänteineen.

Kankaanpään kilpailu oli henkisesti ja fyysisesti melkoisen kova juttu minulle. Kahden heikomman kauden jälkeen tuntui mahtavalta lähestyä omaa ennätystäni heti ensimmäisessä kilpailussa. Ja kaiken kukkuraksi voitin tiukan kamppailun B-kilpailussa, joka omalla tavallaan lisäsi kilpailun mielekkyyttä. Oikeasti hyvät heittäjät olivat tosin jo heittäneet oman A-kilpailunsa, joten "voitto" onkin suhteellinen käsite.

Saattaa olla urani ensimmäinen kerta, kun kisan jälkeen ei ole harmittanut, vaikka ei tullutkaan uutta ennätystä. Kokemuksen ja iän myötä sitä vissiin pehmenee henkisesti.

Kilpailun jälkeinen viikko onkin sitten ollut vähän hankalampi. Ensinnäkin kisa oli henkisesti ja fyysisesti niin raju veto, että palautuminen kesti normaalia pidempään. Ja kun vihdoin aloin saamaan kropan takaisin treenikuntoon, niin tulinkin jostain ihmeen syystä kipeäksi. Pientä lämpöä ja räkää senkin edestä tarjolla. Eli perinteinen ja hengenvaarallinen miesflunssa kyseessä (Koronatesti = neg). Tämän vuoksi jouduin ikävä kyllä jättämään huomisen Someron kilpailun väliin...


 

Urheilu on kyllä ihana harrastus. Ensimmäinen onnistuminen vuosiin ja heti perään keho ilmoittaa, että eipäs nyt olla liian iloisia. Olisihan se nyt älytöntä, jos positiivinen vire olisi kantanut pidempään. Kunnon urheilu rakennetaan kuitenkin aina negatiivisuuden ja vastoinkäymisten kautta… Perkele!

Mutta ei auta itku markkinoilla! Etenkin, kun korona aikana ei saa edes mennä markkinoille flunssaisena… Kalevan Kisoihin on vielä monta kuukautta aikaa, joten vielä ei ole mihinkään kiire.

Positiivista tässä on kuitenkin se, että Kankaanpään tulokseni riittänee ensi viikon Jyväskylän Motonet GP osakilpailuun, jos järjestäjät eivät ole raahanneet ulkomaalaisia paikalle. Ilmoittautuminen umpeutui eilen ja olen ilmoittautuneista 10. paras (12 urheilijaa ilmoittautui kilpailuun), kun lajikiintiö on juuri se 10. 

Mutta on tämä kotimainen moukarinheitto melko kovalla tasolla tällä hetkellä. Kankaanpäässä käytiin tiukka kamppailu Joni Syrjälän kanssa, kuten ollaan käyty useita kertoja junnusarjoista lähtien. Tällä kertaa voitin Jonin 44 cm erolla. Tämä tarkoittaa, että Syrjälä voi jäädä ulos kauden ensimmäisestä 10 urheilijan Motonetistä vajaan 64 metrin heitolla. Tämä olisi ennenkuulumatonta täysin kotimaisella kokoonpanolla. Hyvällä tasolla on siis myös kääntöpuolensa.

Vaihtoehtoisesti Syrjälä (tai Max Lampinen) heittää 65 m+ Somerolla ja kisajärjestäjät antaisivat sen nojalla paikan hänelle... Tällöin kuitenkin saatan olla hiukan eri mieltä asioiden kulusta... Parastahan olisi, jos järjestäjät laajentaisi kiintiön 12 urheilijaan, mutta se ei ole kovin yleistä näissä karkeloissa, kun aikataulut painaa päälle...

[EDIT 26.5.2021 KLO 18:30 : Kisapaikka on näemmä varmistunut ja nykytiedon mukaan 10 parasta otettiin mukaan]

Ei kun leuka rintaan kohti seuraavaa onnistumisen kokemusta! Toivon mukaan se tulisi vastaan jopa tämän vuosikymmenen aikana.

Eteenpäin!

P.S. Someron osakilpailusta on tarjolla Järviradio-TV LIVE-Striimi Jari Porttilan selostuksella! Lähes koko kotimainen kärki paikalla, joten kannattaa ehdottomasti vilkaista! Minä tulen ainakin katsomaan.

---

YHTEISTYÖSSÄ:


Urheiluvälineiden verkkokauppa: funraise.fi

Maatalouskoneita huoltava: Traktorkliniken 

Kolarikorjaamo: OY Auto Ljungqvist AB
 
---

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti