lauantai 15. toukokuuta 2021

Kausi alkaa!

 

Tänään se alkaa! Pitkä harjoituskausi on takanapäin ja nyt on vihdoin aika pukea kisavaatteet päälle ja vetää mittanauhan kireälle. Meikäläisen kausi 2021 polkaistaan käyntiin Kankaanpäässä!

Kaksi edellistä kautta ovat menneet enemmän tai vähemmän heikosti ja tämän kauden teemana on kääntää kelkka takaisin jonkinlaiselle kehitysuralle. Ikäähän minulla on vasta 26 vuotta, joten moukarinheittäjäksi olen vielä nuori. Tai näin haluaisin ainakin valehdella itselleni.

Motonet GP-kisoja on tällä kaudella runsaasti tarjolla, mutta se ei paljon auta, jos oma taso ei riitä. Kauden avauskisojen tavoitteena on siis heittää niin pitkälle, että lunastan osallistumisoikeuden kesän kovatasoisiin kisoihin. Tämä tarkoittaa, että pitäisi olla maan 10 parhaan heittäjän joukossa, kuten edellisessä päivityksessä totesin.


 

Kisakalenteri on tosiaan vielä täysin auki, mutta kaksi ensimmäistä kisaa ovat Suomen moukarinheittäjät ry (eli moukariporukan) kisasarjaan kuuluvia koitoksia. On kyllä hienoa, että on saatu tällaisia kisoja järkättyä toukokuulle! Väkeä ja tasoa riittää!

Toki siinä tasossa on sellainen ongelma, että meikäläisen paikka Kankaanpäässä on B-kilpailussa, mutta sehän ei tuloksentekoa haittaa. Ja kerrankin pääsee taistelemaan tosissaan jonkun kilpailun voitosta.

Kauden pääkilpailu on luonnollisesti Tokion olympialaiset (sohvalta katsottuna) ja Tampereen Kalevan Kisat 26 – 29.8! Tarkoituksena olisi palata pistetaisteluun Ratinan stadionilla!

Tulostavoitteita löytyy useita tulevalle kesälle, mutta tärkeintä olisi oman perustason nostaminen. Se tarkoittaa myös oman 10 parhaan tuloksen keskiarvon (nyt: 64,26 m) nostamista uudelle tasolle. Kuten kuvasta huomaa, niin enemmistö heitoista ovat jo monen vuoden takaa ja siihen pitäisi saada muutos.

 


Muita merkityksellisiä rajapyykkejä olisi:

65,10 m: Oma henkilökohtainen ennätykseni!

68,04 m: Pisin kilpailussa heitetty heittoni, kaikki välineet huomioiden (Heitetty 5 kg moukarilla 19.6.2012). 

70,00 m: Tuskinpa tarvitsee sen syvällisempää perustelua. Myös kasilla alkava lukema olisi merkityksellinen, mutta se ei ehkä ihan vielä ole ajankohtainen.

Lopuksi haluan vielä erityisesti kiittää tämän kauden yhteistyökumppaneita! Yritän lähtökohtaisesti välttää keinotekoista mainospuhetta, mutta on se silti hienoa, kun joku yritys on valmis tukemaan moukarinheittoa. Eli jos joskus on tarvetta näiden yritysten palveluille, niin käyttäkää ihmeessä!

Verkkokauppa funraise.fi myy tutusti urheilutarvikkeita ja edellinen oma hankintani oli kyynärpäätuki ja varaosia rikkinäisiin moukareihin. Tavarat tulivat perille parissa päivässä.

Kolarikorjaamo OY Autoljungqvist AB korjaa luonnollisesti kolaroituja autoja. Eli jos ajaessasi satut joskus jäämään traktoriin alle Kirkkonummen lähistöllä, niin kannattaa viedä auto sinne!

Ja jos satut olemaan se sankari, joka ajoi kyseistä traktoria auton päälle, niin on ehkä paikallaan linkuttaa sitä Inkooseen Traktorkliniken huoltoon! Tällä tavalla saadaan tarinan kummatkin menopelit kuntoon!

Katsotaanpa mihin se moukari lentää illalla.

Satakunnan kansa näyttää kilpailun suorana (alkaen klo 13 naisten kilpailulla), mutta en ole varma, jos miesten B-kisa mahtuu heidän lähetykseen.

LIVE-tuloksia kuitenkin tarjolla.

Eteenpäin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti