sunnuntai 26. heinäkuuta 2020

Loppukiri!


Yleisurheilu on yksinkertainen laji. Ensin asetat tavoitteen, sitten harjoittelet vuoden, jonka jälkeen yksi kisa kertoo, kuinka hyvin onnistuit. Meikäläisen kauden päätavoite odottaa vajaan kolmen viikon päässä. Nyt on aika viritellä konetta kuntoon.
 
Ilmeeni, kun pohdin miten tota lekaa saisi lentämään vähän pidemmälle!
Miesten moukarikarsinta Turun Kalevan Kisoissa heitetään perjantaina 14.8 klo 15:00. Silloin kannattaisi olla kauden kovimmassa kunnossa, koska järjestäjät tarjoaa kolme yritystä selviytyä loppukilpailuun. Karsiutumisia nimittäin tarkoittaisi, että kausi on epäonnistunut.

Kausi on tosiaan ollut meikäläiselle vähän tahmeahko ja kauden paras on tällä hetkellä 62,41 metriä. Oma veikkaukseni on, että loppukilpailupaikka vaatisi vähintään 63 - 64 metrin tasoa. Pikkasen pitäisi siis parantaa.

Kauden 2020 kotimaan tilasto!

Kuten tilastosta näkee, niin olen sijalla 12 ja loppukilpailuun tullaan ottamaan 10 parasta. Edessäni ja takanani on vahvoja ja kokeneita karsijoita, joten ilmaisia paikkoja ei ole jaossa. Mutta se juuri tekee tästä touhusta niin mielenkiintoisen!

Itse olen heittänyt Kalevan Kisoissa vuodesta 2016 lähtien ja finaaliin on vaadittu seuraavia tuloksia:

2019: 61,88 m
2018: 62,42 m
2017: 65,34 m
2016: 63,75 m

Kuntohuipun virittäminen on jännää puuhaa. Loppupeleissä kyse on hyvien arvauksien ja kokeilujen tekemisestä. Onnistuessaan se voi antaa reilusti lisämetrejä omaan tasoon, mutta epäonnistuessaan siitä ei tule mitään. Kolme vuotta putkeen olen onnistunut virittämään kuntoa pääkisaan, niin eiköhän se tänäkin vuonna luonnistu.

Käyn vielä ensi lauantaina heittämässä Kaustisen Moukarikarnevaaleilla, jonka jälkeen fokus suunnataan Turkuun. Valmentajani Tero Linjan kanssa pitäisi sitten keksiä mitä fiksuja asioita kannatta tehdä, jotta leka lentäisi tarpeeksi pitkälle oikealla hetkellä.

Kesän tärkeimmät viikot alkavat nyt!

Onnistuminen olisi ihan kivaa!

Eteenpäin!
 ---
 
YHTEISTYÖSSÄ:

Urheiluvälineiden verkkokauppa: FunRaise



Rakennusalan yritys: Eestinkylän Putki ja Kirves


Kolarikorjaamo: OY Auto Ljungqvist AB
---

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti