maanantai 3. kesäkuuta 2019

Kausiennakko: Aina ei kulje..


Urheilu on välillä (lue: lähes aina) monimutkaista. Vaikka sitä kuinka yrittää tehdä asioita oikein, niin sattuu virheitä, joita joutuu jälkeenpäin korjaamaan. Somerolla 25.5 piti aloittaa kausi, mutta siitähän ei tullut yhtään mitään. Olin kyllä ilmoittautuneena, mutta päätin silti jättää kisan väliin. En lähtenyt edes paikalle, koska en ollut valmis. Tässäpä lyhyt yhteenveto siitä, miksi kauden avaus viivästyi ja miksi en ole kirjoitellut blogia yli kuukauteen.
 
Kisapaita valmis. Kiitokset sponsoreille!
Huhti – toukokuun vaihteeseen asti kaikki sujui hyvin. Siinä vaiheessa aloin kuitenkin huomaamaan, että heitto ei oikein kulkenut. Muutama metri katosi heittokunnosta. Väsytti vähän liikaa, mutta silti ei oikein meinannut saada unta iltaisin. Aamuisin heräsin kuuden maissa ja sen jälkeen oli mahdotonta jatkaa unia. Samalla oli vähän flunssainen olo. Ei mitään räkäyskää vaan päässä oli sumua. Suhteellisen nopeasti tajusimme valmentajan kanssa (lue: valmentaja kertoi ja minä tottelin), että nyt kannattaisi ehkä vähän rauhoitella tilannetta.

Pahimmillaan 400 m hölkkä ja maastaveto 50 % kuormalla tuntui vähän liiankin ikävältä, koska kroppa oli niin väsähtänyt. Parisen viikkoa piti ottaa rennommin ennen, kuin huomasi selkeitä merkkejä parempaan. Kroppa alkoi toimimaan normaalimmin. Vielä piti kuitenkin jatkaa maltilla. Viimeisen viikon aikana on kuitenkin alkanut tuntumaan siltä, että alan olemaan täysin palautunut!

Kävin lääkärissä ja otin kaiken maailman verikokeita, mutta niistä ei löytynyt mitään järkevää. Tämän hetkinen veikkauksemme on, että ajauduin vahingossa lievään ylikuormitustilaan. Onneksi otettiin homman ajoissa haltuun. Parin viikon väkisin puskeminen hälytyskelloja vastaan olisi voinut pilata koko kauden. Nyt pystyn toivottavasti saavuttamaan edes jotain tulevana kesänä.

Olen joskus maininnut, että minulla on ollut ongelmia SI-nivelen kanssa. Harjoittelun keventäminen johtaa minun kohdallani yleensä kipuun. Tietoisena tästä yritin ylläpitää jonkinlaista treenituntumaa myös kevyemmän jakson aikana välttääkseni kipua. Onnistuinko tässä? No en tietenkään…

Kyllähän se nivel siitä kipeytyi ja sen vuoksi jätin suunnitellun avauskilpailun väliin. Kipeytyneellä SI nivelellä voi toki kilpailla. Sehän oli kipeä lähes joka kilpailussa viime kaudella. Siitä viisastuneena halusin kuitenkin saada kivun kuriin ajoissa ja siihen suunnitelmaan Somero ei mahtunut. Kivuttomana urheilu on helpompaa. Puhumattakaan normaalista elämästä.

Nyt tilanne näyttää jo paremmalta. SI-nivel on jo kohtalaisen käyttökelpoinen ja odotan innolla, että pääsen kilpailemaan. Kausi alkaa keskiviikkona Lahden Motonet GP:ssä! Oma kunto on täysi arvoitus. Toivon, että olen kohtalaisessa kunnossa, koska avauskilpailun lähtölista näyttää aika vakuuttavalta. Kuusi heittoa vaatinee, että heitän oman ennätyksen. Eikä sekään välttämättä riitä. Huikea kisa tulossa. Hypätään pää edellä syvään päähään (eikä altaassa ole vettä)!
 
Mukava haaste!
Viimeistely kauteen ei tosiaan mennyt putkeen, mutta se tilanne ei enää itkemällä parane. Ylimääräinen kevyt jakso vaikuttanee negatiivisesti tulostasoon, mutta on täysin mahdotonta sanoa, että kuinka paljon.

Pahasti levällään ollut pakka on kuitenkin nyt kerätty kassaan. Pakko vaan työskennellä niillä eväillä, mitä olen hankkinut talven aikana. Katsotaan mitä tästä tulee.

Eteenpäin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti