sunnuntai 9. kesäkuuta 2019

Farmi kutsuu!


Kun NHL tähden peli ei kulje, niin hänet lähetetään farmiin hakemaan vauhtia. Siellä alasarjassa on helpompi mättää maaleja, kun vastustajat ovat heikompia. Hetken maalimässäilyn jälkeen on mukava nousta takaisin änäriin, kun itseluottamus ja pelivire on kohdillaan.

Minulla on edessäni vastaava tilanne. Heitto ei kulje. Jotain pitää tehdä. Farmi kutsuu!

Talvella, kun kesän kisakalenteri, tuli julki, niin oli helppo katsoa, mihin kisoihin haluan osallistua kesäkuussa. Sekä Lahden, että Jyväskylän Motonet GP ja Kuortaneen juhannuskisat olivat ehdottomia kohokohtia. Kolme todella mielenkiintoista ja kovatasoista kilpailua!

Viimeistään Lahden avauskilpailun jälkeen oli kuitenkin selvää, että minun paikkani ei ole valtakunnan huippuheittäjien seurassa (ei edes jonon jatkeena), vaan ihan jossain muualla…



Vajaa 61 metriä ja viimeinen sija oli pettymys. Kisaheittäminen on tällä hetkellä niin heikolla tasolla, että tarvitaan toimenpiteitä. Valmentajan kanssa todettiin, että se toimenpide on kilpaileminen. Lahden jälkeen oli siis aika tutkia vaihtoehtoja. Tavoitteena on, et kisoja olisi viikon välein. Tiheämpi tahti on toki hetkellisesti mahdollinen, mutta ei suositeltavaa.

Kuortaneen juhannuskisoihin pääsen ostamalla lipun ja menemällä kiltisti katsomoon istumaan. Minun tasoisen urheilijan paikka ei ole Kuortaneen juhannushäkissä, koska siellä heitetään oikeasti pitkälle. Jyväskylän Motonet GP kisaan olisi ehkä sauma päästä mukaan, mutta kohtalona olisi mitä luultavimmin tippuminen jatkokierroksilta. Eli kumpikaan kisa ei palvele kisaheittojen hankkimista kovinkaan hyvin. On aika unohtaa kärkitasoa ja vilkaista mitä farmilla on tarjottavana!


Farmissa onkin tarjolla paljon enemmän! Tänään käyn viskomassa lekaa legendaarisissa Helsingin Poliisi-Voimailijoiden maanantaikisoissa Eläintarhassa. Perjantaina vuorossa on TUL avoimet mestaruuskisat Leppävaarassa ja juhannusaattona ajattelin osallistua Someron juhannuskisoihin.

Farmissa saan siis 18 varmaa kisaheittoa kesäkuussa. Pitämällä kiinni Jyväskylän Motonet GP suunnitelmasta olisin luultavasti saanut yhdeksän heittoa ja maksimissaan 12 heittoa. Lyhyellä matikalla laskettuna 18 on tuplasti enemmän kuin yhdeksän! Eli tuplasti enemmän kisakokemusta.

Kuun lopussa ratkotaan moukarikarnevaalien kuninkuus Kaustisilla (Näkyy YLE:n kanavilla). Silloin olisi mukavaa päästää pääkilpailuun heittämään. Se vaatii kuitenkin tasonnostoa. Kisakalenteria muuttamalla annan itselleni mahdollisuuden nousta suosta. Nyt pitää vaan toteuttaa suunnitelma!

Tilanne ei ole mitenkään toivoton. Viime kauteen verrattuna harjoitusheitot ovat jopa pidempiä, mutta viime kesältä tuttu 3 – 6 metrin kisalisä loistaa vaan poissaolollaan.

Kuukauden kestänyt palautuminen ylikuormituksesta on jättänyt jälkensä. Nyt yritän korjata tilannetta. Toivottavasti parisen viikon hengailu farmissa tuottaa tulosta. Katsotaanpa mitä tästä tulee…

Kisakausi jatkuu siis tänään Helsingissä. Yritän heittää kunnolla!

Eteenpäin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti