maanantai 7. huhtikuuta 2014

Leiriyhteenveto: Viikonloppu SFI-perheen seurassa!



Leiri on takanapäin, kesä edessäpäin. Viikonloppu oli ja meni ja niin myös SFI-leiri Kuortanella.  Henkilökohtaisesti ei mennyt hyvin, mutta olosuhteisiin katsottuna (olosuhde = selkä) oli ihan ok leiri. En pystynyt tekemään ihan kaikkea mitä halusin, mutta se oli jo tiedossa etukäteen, joten se ei periaatteessa harmita. Seuraavaksi seuraa pieni yhteenveto leiriltä, sen jälkeen kerron lyhyesti koko SFI leirityksestä.
Perjantai: Saavuttiin Kuortanelle. Saavuttiin keskipäivällä jotta ehdittäisiin harjoitella kahdesti, iltapäivällä ja illalla. Iltapäivällä oli heittotreeni, ja siihen osallistuin. Heitin 26 heittoa kolmen kilon moukarilla, tämä on paljon enemmän kuin viime harjoituksissa. Selkä huomasi tämän pienen yksityiskohdan ja kipeytyi pikkasen reenissä. Tämän vuoksi päätin että illalla tekisin vain liikkuvuusharjoitteita ja niin teinkin. Heitot toimivat ihan semihyvin. Sain myös vähän uusia ajatusmalleja miten tekisin heiton alkuvaiheen, ja näitä pitäisi nyt jotenkin sopeuttaa omaan tekniikkaani.
Lauantai: Aamulla oli pieniä tuntemuksia selässä ja lievää säteilyä molempiin jalkoihin. Tarkoituksena oli heittää, ja halu oli myös todella kova päästä heittämään kun kerran leirillä oltiin. Päätin kuitenkin olla heittämättä ja menin sen sijaan 45min kävelylle ”ihailemaan” Kuortaneen keskustaa. Tämä oli viisas veto koska kävelyn aikana ja jälkeen huomasin että pieni oireilu selässä loppui!
Iltapäivällä oli punttia. Selkä ei ollut enää niin kipeä joten tein jalkakyykkyä, etukyykkyä, rinnallevetoa ja vähän moukaridrillejä. Tuntui yllättävän hyvältä ja selkä oli lähes oireeton. Tämä harjoitus oli todellakin mieltä nostava koska se kertoi että selkä kestää yli viiden päivän harjoitteluputkea.
Sunnuntai: Ohjelmassa oli punttinostotekniikkaa. Tämä oli todella hyvä, ainakin minulle. Käytiin läpi kaikkia pääliikkeitä mitkä tehdään punttisalissa. Eihän se mitään ydinfysiikkaa ollut, mutta kuitenkin sain vähän ajateltavaa pienistä yksityiskohtaisista mitkä voisi muuttaa omassa nostotekniikassani. Aina löytyy parannettavaa, etenkin nostotekniikassa! Tämä oli leirin viimeinen harjoitus ja tämän jälkeen jäljellä oli vaan kotimatka.
Tämä leiri oli myös historiallinen. Leirin pitkäaikainen vetäjä ja koko SFI:n yleisurheilun johtaja, ja isähahmo, Kjell Krook väistyy virastaan tämän kesän aikana. Tämä tarkoittaa sitä että koko leiritys-systeemin isä väistyy vuosikymmenien määrätietoisen työn jälkeen. SFI-leiritys, tai 7-tusan leiritys, on todella toimiva ja menestyksekäs järjestelmä. Se kerää kolme kertaa vuodessa (+ulkomaanleiri)  yhteen koko SFI-perheen leireilemään Kuortanelle todella pätevien valmentajien valvovien silmien alle.
Leirillä oli yli 200 urheilijaa ja henkilökohtaista valmentajaa. Näiden lisäksi oli (niin kuin aina) lajiryhmävalmentajia jokaista lajia kohden. Ja kuten todettu, nämä lajiryhmävalmentajat eivät ole huonoimmasta päästä. Esimerkkeinä valmentajista voin antaa Mikaela Ingberg, Conny Karlsson, Johan Meriluoto, David Söderberg, Mikael Ylöstalo jne. Suurin osa valmentajista ovat entisiä, tai nykyisiä, maajoukkuetason urheilijoita tai valmentajia. Valmentajilla on valtava määrä tietoa ja kokemusta jonka he jakavat seuraavalle sukupolvelle, ja ovat jakaneet jo kymmeniä vuosia. Järjestelmän jatkuvuuden ansiosta SFI on pystynyt tuottamaan lukuisan määrän kansainvälisen tason urheilijoita vuosien aikana, ja tuottaa edelleen!
Nyt, kun Kjell Krook lopettaa, on muutoksien aika. Muutoksia tapahtuu aina kun pitkäaikainen johtaja väistyy. Mutta toivon, ja uskon, että vanha järjestelmä vain voimistuu entisestään! SFI on todella menestyksekäs.  SFI perhe on yhtenäinen ryhmä.  On aina miellyttävää päästä leirille harjoittelemaan ja tapaamaan kavereitaan. Se on urheilijalle kunnia kuulua SFI -perheeseen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti