keskiviikko 3. tammikuuta 2024

Liikaa on liikaa!

 Välillä sitä ei vaan jaksa!

Minulla on ollut periaatteena, että päivittelen blogiani noin kolme kertaa kuukaudessa, jotta sponsorit ja äitini pysyisi tyytyväisenä. Joulukuussa tuli kuitenkin seinä vastaan, kun kokonaiskuorma kasvoi liian suureksi. Ilmeni nimittäin, että jokseenkin tehokas harjoittelu, päivätyö iltasuunnitteluineen ja muutto uuteen osoitteeseen voi olla yllättävän raskasta.

Siitä kuitenkin selvittiin ja homma on nyt onneksi palannut raiteilleen.



Näin kansallisen tason höntsäurheilijana (joka joutuu keräämään tulonsa muualta) on todella tärkeää pitää kokonaiskuormitus tasapainossa. Olen itse suhteellisen hyvä siinä, kunhan säilytän arkirutiinit, eikä tule liikaa ulkopuolisia muuttujia. Joulua edeltävillä viikkoina näitä tuli tosiaan liikaa ja mokasin. Tämän mokan seurauksena oli puoleen väliin keskeytetty heittopuntti ja muutama heikompi heittotreeni sen perään.

Tämän mokailun syypää löytyy peilikuvasta. Mutta ihmisenä on aina kivampi syyttää ulkopuolisia tekijöitä, joten tehdään niin tälläkin kertaa. Harjoituksellisesti joulua edeltävät viikot olivat suhteellisen tehokkaita. Sen päälle töissä on aina pientä hässäkkää ennen joululomaa, jonka päälle jouduin aikapaineen takia uhraamaan yhden lepopäivän muuttopuuhiin. Tämä viimeisenä mainittu yhdistettynä huonoihin yöuniin katkaisi kamelin selän.

Onneksi kuitenkin kyse ei ollut minkäänlaisesta pitkittyneestä ylikuormitustilasta ja kroppa toimii esimerkiksi jo nyt täysin normaalisti. Suurimpana haittana oli raju vitutus ja pettymys itseeni, että en ollut pystynyt suunnittelemaan arkeani urheilun ehdolla, mutta näitäkin sattuu välillä. Isossa kuvassahan yhden treenin puolittaminen ei ole mikään katastrofi (voi jopa olla päinvastoin), mutta syyt tähän olivat mielestäni aivan liian aloittelijamaisia!

Uusi vuosi alkaa harjoitusleirillä Kuortaneella, johon kokoonnutaan SFI porukalla. Siinä pääsee mittaamaan kuinka hyvin syksyn harjoittelu on purrut ja eiköhän sitä voisi heittää muutaman laadukkaan harjoituksenkin. Muutenkin harjoittelu muuttuu syksyyn verrattuna enemmän tehopainotteiseksi ja tarkoituksena olisi vähentää määrää tehojen lisääntyessä.

Muutamaa sairastelujaksoa lukuun ottomatta olen pysynyt suhteellisen ehjänä syksyllä, joten koitan jatkaa samaan malliin nyt keväällä.

Voit seurata meikäläisen touhuja Instagramissa ja Twitterissä.

Eteenpäin!

---

YHTEISTYÖSSÄ:

Kolarikorjaamo Oy Auto Ljungqvist Bil Ab

funraise.fi

Porkkalan Raivauspalvelu Oy

Köklax Tandläkare

Lill-Breds - Bärgård & Café

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti