maanantai 6. marraskuuta 2023

Intohimoni!

Moukarinheiton tekniikan ymmärtäminen ja oppiminen lienee jonkinlainen intohimo minulle. Vuosien varrella olen toivon mukaan kehittynyt tällä saralla, vaikka projekti ei ole lähelläkään valmista (eikä se ikinä tule valmistumaankaan). Nyt käynnissä on toinen kausi kahden alkupyörähdyksen ja uuden rytmityksen tekniikalla ja ero viime kauteen on melkoinen!


Heittoni siluettina (kuvakaappaus gradustani)


Muistan viime kauden haasteen, kun David ehdotti siirtymään nykyiseen lähtöön. Periaatteessa en uskonut tähän hommaan, mutta lähdin silti yrittämään muutoksen toivossa. Etenkin syksy oli puhdasta etsimistä ja minulla ei ollut hajuakaan, miten saisin tekniikan toimimaan. Keväällä oli silloin tällöin valonpilkahduksia ja rikkinäiseen kesään mahtui lopulta yksi heitto lähelle omaa ennätystä.

Tämä yksi heitto jo riitti osoittamaan, että tälläkin lähdöllä osaan heittää pitkälle. Tämän siivittämänä on myös ollut mielenkiintoista lähteä rakentamaan uutta kautta ja viimeisessä kahdessa treenissä on tekeminen jo alkanut muistuttamaan heittämistä. Tällä kaudella tulen siis saamaan paljon enemmän laatutreenejä viime kauteen verrattuna, koska enää ei opita täysin uutta, vaan pääsen pikemminkin hiomaan viime kaudella opittuja asioita ja jalostamaan jo parisen vuosikymmentä jatkunutta oppimisprosessia.

Jo 20. kautta jatkunut tekniikan oppimisprojekti on myös motivaattori jatkaa niin kauan, kunhan kroppa antaa sille mahdollisuuden. Olen kuitenkin pistänyt kymmeniä tuhansia tunteja (sisältäen kandin ja gradun) ymmärtääkseni tätä lajia ja jalostaakseni omaa teknistä suorittamista.

Sinä päivänä, kun lopetan, niin kaikki tämä työ jää historiaan eikä sitä voi enää koskaan käyttää! Valmennuspuolella voi toki sanallisesti viedä tietotaitoa eteenpäin, mutta se on täysin eri asia verrattuna omiin aistimuksiin, ajatteluun ja liikeratoihin perustuvaan oman heiton kehittämiseen. Oma tekniikka ja heitto on ainutlaatuinen eikä sitä kukaan pysty kopioimaan. Ja tämä projekti ei vielä ole valmis!

Tekniikan lisäksi pitäisi toki pyrkiä pysymään terveenäkin ja pieni flunssa pisti kapuloita rattaaseen tämän suhteen. Tauti alkaa kuitenkin olemaan voiton puolella ja treenien pariin palattu. Tulevien kuukausien treeni on (yllätys yllätys) todella heittopainotteinen ja sen kylkeen tehdään vähän punttia ja muuta heittämistä tukevaa harjoittelua.

Kyllä tästä vielä hyvä tulee! Tai ainakin voi yrittää!

Voit seurata meikäläisen touhuja Instagramissa ja Twitterissä.

Eteenpäin!

---

YHTEISTYÖSSÄ:

Kolarikorjaamo Oy Auto Ljungqvist Bil Ab

funraise.fi

Porkkalan Raivauspalvelu Oy

Köklax Tandläkare

Lill-Breds - Bärgård & Café


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti