sunnuntai 5. helmikuuta 2023

Kilpaillako vai eikö kilpailla, siinä pulma!

Milloin hallikausi alkaa?!

Tätä kysymystä kansallisen tason moukaristi kuulee todella usein talvisin (vähintään kolme kertaa / kausi) ja vastaushan on, että ei ikinä. Kuten tämän blogin vakiolukijat tietävät, niin Suomesta ei löydy sellaista hallia, missä moukaria voisi heittää pitkälle.

Moukarinheiton talvimestaruuskilpailut heitetään kuitenkin lauantaina 4.3 ja helmikuun aikana pitäisi päättää, jos osallistun näihin!

Moukarin Talvi-SM kisat Kaustisella 17.2.2018
Kuva: KP-V


Talvimestaruuskisat ovat urheilullisesta näkökulmasta varsin turha spektaakkeli, mutta sosiaalisena tapahtumana varsin mukava tapa nähdä heittokavereita pitkän tauon jälkeen. Yksittäisenä kilpailuna siihen ei kuitenkaan panosta mitenkään erityisemmin ja olenkin yleensä jättänyt kilpailuja väliin.

Edellisen kerran heitin Kaustisilla talvella 2019 varsin heikoin tuloksin selkäkrampin takia. Vuonna 2020 olin lähdössä, mutta kisoja peruttiin koronan takia, 2021 olin flunssassa ja 2022 olin huonossa kunnossa, enkä siksi lähtenyt. Mitkä asiat sitten vaikuttavat siihen, että 2023 olisi paluuvuosi?!

Tärkein tekijä on toki se, että pitää olla ehjänä ja terve. Seuraava kriteeri onkin sitten, että pitäisi olla tarpeeksi hyvässä kunnossa omasta mielestäni. Lopullista päätöstä teen luultavasti juuri ilmoittautumisajan viimeisimpinä päivinä.

Takanapäin on kevyempi viikko ja tänään alkaa kahden normaalin (eli vähän kovemman) viikon projekti. Näiden aikana olisi tarkoitus käydä pihalla 1 – 2 kertaa ja nähdä mihin se moukari lentää. Kahden kovan viikon jälkeen on reilut 1,5 viikkoa itse h – hetkeen.

Ekat ulkoheitot tuli heitettyä kymmenisen päivää sitten ja ne olivat mukavan lupaavia ollakseen ensimmäinen ulkotreeni. Ulos siirtyessä suurin ongelma on erilainen ympäristö sisäheittoon verrattuna, mikä vaikuttaa tasapainoon ja tuntumaan. Heitin ensimmäisessä treenissä 58,5 m mikä on aika lähellä viime kesän treenitasoa.

Vertailuksi voi ottaa talvi 2017, jolloin ensimmäisessä treenissä en meinannut saada heittoa häkistä ulos. Toisessa lensi 58 – 59 metriä ja lopulta talvimestaruuskisoissa heitin vajaa 63 metriä. Tämä muisto mielessä toivoisin, että ulkotreeneissä olisi nousujohteinen tuloskunto ja olisi realistiset mahdollisuudet heittää reilusti päälle 60 metriä itse kisoissa.

Mahdolliset kilpailut ovat kuitenkin vasta vajaan kuukauden päässä, joten en mieti näitä kisoja vielä kovin aktiivisesti. Fokus pysyy tiukkana seuraavassa harjoituksessa. Tänään heitetään moukaria pressuun.

Toivottavasti hyvin!

Eteenpäin!

 ---

YHTEISTYÖSSÄ:

Kolarikorjaamo Oy Auto Ljungqvist Bil Ab

funraise.fi

Tim-Nordic Oy

Porkkalan Raivauspalvelu Oy

Köklax Tandläkare

Lill-Breds - Bärgård & Café

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti