keskiviikko 16. helmikuuta 2022

Murtuuko helmikuun kirous?

 Helmikuu pettää aina!

Vuosi sitten totesin, että olen onnistunut vetämään helmikuun treenit enemmän tai vähemmän vituiksi vuosina 2017–2021. Jotenkin tuntuu älyttömältä, että olen onnistunut sössimään saman asian viisi kertaa putkeen.

Tänä vuonna olemme kuitenkin toivon mukaan valmentajan kanssa keksitty, miten voisimme pysyä onnistuneesti suunnitelmassa koko helmikuun ajan. Uskon vahvasti, että tulen murtamaan helmikuun kirouksen tällä uudella lähestymistavalla.

Ratkaisu on yksinkertainen: Suunnittelimme pelkkää lepoa helmikuulle!

Jos valmiiksi suunnittelee, että ei treenaa, niin silloin ei myöskään voi joutua pitämään pakkolepoa!

Nerokasta!



Totuus ei nyt ehkä kuitenkaan ole näin yksinkertainen. Totta kai tulen treenaamaan myös helmikuun aikana, mutta tälle kuukaudelle osuu myös tämän kauden ensimmäinen palauttava jakso.

Täksi kevääksi tosiaan pyrittiin estämään vituiksi vetämisen sillä, että pidän kahdesti parisen viikkoa kestävän ylimenokausimaisen jakson, jonka aikana olisi tarkoitus palautua kunnolla. Tämä siitä johtuen, että minun normaali rytmini (10 treenipäivää (kahdella levolla) jonka jälkeen pidän kolme lepopäivää) saattaa pitkään jatkuvana kuormittaa kroppaa liikaa.

Henkisestihän tuntuu tyhmältä ottaa lepoa, kun treenit kulkee, mutta järkeä käyttämällä ja kroppaa kuuntelemalla oli pakko tyytyä kohtalooni ja noudattaa laadittu suunnitelma. Lohdutan itseäni myös sillä, että vuosi sitten sairastelin viitisen viikkoa keväällä ja silti olin ennätyskunnossa toukokuussa. Kahden viikon suunniteltu kevyt jakso ei siis pitäisi pilata mitään.

Tammikuussa aloitettu heittoharjoittelu on sujunut päällisin puolin hyvin, mutta se oli kropalle sellainen shokki, että selän lihaksisto on huutanut kroonisesti hoosiannaa 40 päivää putkeen. Tämän seurauksena olen pystynyt nukkumaan joka yö 4-6 tuntia, jonka jälkeen on ollut pakko nousta ylös liikkumaan eikä unensaanti tämän jälkeen ole ollut varmaa.

Tästä huolimatta olen ollut suhteellisen energinen monessakin treenissä, mutta tiedostan, että tällainen univelka voi kostautua rajusti, jos ei kerkeä palautumaan kunnolla.

Siksi annan nyt hetken aikaa selälle ja kropalle aikaa palautua. Käyn välillä salilla katsomassa miltä siellä näyttä ja ringissäkin muistelemassa miten pyöritään, mutta kaikki tämä erittäin kevyesti.

Loppukuusta palaan sitten tosissaan sorvin ääreen!

Voit seurata meikäläisen touhuja Instagramissa ja Twitterissä.

Eteenpäin!

---

YHTEISTYÖSSÄ:

Kolarikorjaamo Oy Auto Ljungqvist Bil Ab

funraise.fi

Tim-Nordic Oy

Köklax Tandläkare

Lill-Breds - Bärgård & Café

RMV-Korut Oy

---

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti