keskiviikko 25. elokuuta 2021

Kalevan Kisat ennakko!

 Kalevan Kisat järjestetään viikonloppuna Tampereen Ratinan stadionilla. Urheilijoita ja lajeja on paljon, mutta tässä postauksessa ennakoidaan miesten moukarinheittoa meikäläisen näkökulmasta.

Kuva: Jussi Mansikka / Yle

Ratinan stadion on minulle uusi tuttavuus, joten en tiedä minkälainen rinki siellä on, mutta oletan, että se on pyöreä ja tehty betonista.

Moukarin karsinta heitetään perjantaina kello 18:15 ja loppukilpailu lauantaina samaan kellonaikaan! Loppukilpailuun pääsee heittämällä 65 metriä karsinnassa, tai sijoittumalla 10 parhaan joukkoon.

Lähtölista!

Ensimmäinen huomio lähtölistasta on se, että viime vuoden seiska Roope Auvinen puuttuu kokonaan. Turun kisojen finalisteista on myös maininnan arvoista, että Oskari Lahtinen saapuu kisapaikalle tuoreella sopparilla TUTO:n Mestis joukkueen kanssa ja ikinuori Petri Rautio (39v) avasi kautensa vasta viime sunnuntaina alle 55 metrin kaarella.

Muuten karsinnassa on perinteiseen tapaan kahden kerroksen väkeä. Seitsemän parasta heittänee yli karsintarajan normisuorituksella ja me loput kamppailemme jäljelle jäävistä loppukilpailupaikoista. Lopullinen karsintaraja asettunee 62 – 63 metrin väliin ja ainakin viitisentoista poikaa kykenee hyvänä päivänä tähän.

Loppukilpailu on sitten täysin auki. Kauden tilastokärki Aaron Kangas palaa pitkältä kilpailutauolta ja kunto on arvoitus. Nähtäväksi jää, jos kärkinelikon kolme muuta edustajaa pystyvät haastamaan hallitsevaa mestaria. Toki yllätyksetkin ovat sallittuja. Oma veikkaukseni on, että mestaruus irtoaa alle 75 metrin kaarella ja pisimmälle heittänyt mörssäri voittaa!

Omalta osaltani viimeistely ei ehkä ihan mennyt suunnitelmien mukaan, mutta lähden heittämään 1 – 3 hyvää karsintaheittoa ja toivon mukaan paikalla on mittamies, joka kertoo kuinka pitkälle heitän. Loppukilpailuun pääseminen olisi ihan kiva.

Lopuksi haluan näin kauden pääkilpailun kynnyksellä vielä kerran kiittää tämän kauden sponsoreitani. Kun tekee tätä touhua koko sydämellä, niin tuntuu kivalta, kun saa ulkopuolista tukea!

Kolarikorjaamo AutoLjungqvist ja maatalouskoneita huoltava Traktorkliniken ovat olleet tärkeä taloudellinen tuki etenkin tällä kaudella, kun meikäläinen on joutunut juoksemaan fysioterapiassa melko usein. Eli sen lisäksi, että he korjaavat autoja ja traktoreita, niin he ovat myös auttaneet parsimaan yhtä moukaristia kuntoon kauden pääkilpailuun. Ei ollenkaan huono suoritus.

Urheiluvälineiden verkkokauppa funraise.fi on tälläkin kaudella hommannut minulle tarpeellisia välineitä. Esimerkiksi alkukaudella kipeytyneeseen kyynärpäähän löytyi tuki ja sen lisäksi muun muassa moukarikokoelmani on tälläkin kaudella kasvanut yhteistyön ansiosta. Tavaraahan sivuilla on paljon, mutta kysymällä saa nopean vastauksen ja yleensä on myös löytynyt kaipaamani tuote.

Muistakaahan ostaa LIPPU paikan päälle, jos yleisurheilu kiinnostaa. Tai katsokaa vaikka telkkarista, jos ette jaksa / pysty tulla paikan päälle. Ei tosin ole pakko katsoa, jos ei halua.

Karsintaa kohti.

Eteenpäin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti