maanantai 5. heinäkuuta 2021

Näin saat mahdollisimman huonon tuloksen moukarikilpailussa!

 

Viikonloppuna kävin heittämässä moukarikarnevaalien pääkilpailussa. Lopputulos oli valitettavan heikko ja jäin ensimäistä kertaa sitten kauden 2019 alle 60 metrin. Lopputulos oli 59,84m ja 10. sija.

Kisa oli kaikin puolin outo ja minulle epätyypillinen. Normaalisti minulla on vahva luotto siihen, että kisassa tulee vähintään oman tason mukainen perustulos, mutta nyt jäätiinkin sitten siitä reilusti alakanttiin…


 

Mokasin vähän lämmittelyssä, kun 30 asteen lämmön takia jätin sen turhan kevyeksi. Tämän vuoksi en ollut oikein valmis harjoitusheittojen aikana, joista etenkin toinen oli erittäin huono. Tämä kumuloitui siihen, että kilpailun ensimmäinen heitto oli surkea. Toisella ja kolmannella onnistuin sitten paremmin, mutta kummatkin karkasivat ohi sektorin ja meikäläisen kisa olikin sitten siinä.

Siinäpä pientä opetusta itselleni (ja kaikille muille)… Jos laji on teknisesti erittäin herkkä ja sinulle tarjotaan ainoastaan kolme (+ kolme) kisasuoritusta, niin älä nyt missään nimessä lämmittele puolihuolimattomasti… Muuten saattaa tulla vähän kiire kesken kisan… Näitä perusasioita olisi ihan hyvä muistaa, kun on heittänyt moukaria kohta 17 vuotta.

On kuitenkin aina hieno juttu osallistua karnevaalien pääkilpailuun. Nuorena poikana, kun kävi karnevaaleilla, niin ihaili aina isoja poikia, jotka osallistuivat miesten pääkilpailuun. Kyllähän sitä silloin mietti, että olisihan se mahtavaa, jos edes kerran saisi itse osallistua.

Ja pääsinkin osallistumaan kisaan jo kaudella 2016 ja sen jälkeen olenkin ollut joka vuosi mukana. Ainoastaan Tommi Remeksellä ja Henri Liipolalla on vähintään yhtä pitkä katkeamaton osallistumisputki menossa.

Pitäähän siinä kuitenkin vähän osata heittää ja pysyä terveenä, jos kuusi vuotta putkeen haluaa olla kansallisessa vertailussa top 10 tuntumassa ja ansaita osallistumisoikeus pääkilpailuun. Harva asia on mennyt urallani, kuten olisin halunnut, joten siinä mielessä tämä osallistumisputki on ehkäpä yksi kovimmista jutuista, mitä olen pystynyt saavuttamaan.

Pelkkä osallistuminen ei kuitenkaan lämmitä kovin paljon, vaan olisi joskus kiva pärjätäkin. Urani paras sijoitus karnevaaleilla on kuudes, mutta yleensä olen ollut sijoilla 8 – 10, eli täytemiehen roolissa. Toivon mukaan voisin lähivuosina pärjätä vähän paremmin.

Kilpailen luultavasti seuraavan kerran tulevana viikonloppuna Närpiön SFI-mestaruuskisoissa.

Eteenpäin!

 ---

YHTEISTYÖSSÄ:


Urheiluvälineiden verkkokauppa: funraise.fi

Maatalouskoneita huoltava: Traktorkliniken 

Kolarikorjaamo: OY Auto Ljungqvist AB
 

--

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti