keskiviikko 24. helmikuuta 2021

Maailman paras tuomari!

 Mittanauha on moukarinheittäjän suurin ystävä ja pahin vihollinen. Se on kaikista urheilutuomareista ylivertaisin ja ankarin. Mittanauhaa on mahdotonta lahjoa ja se on erittäin tarkka. Mittanauha tekee moukarinheitosta mahtavan lajin!

(Kappaleen ensimmäinen sana on linkki sponsorini verkkokauppaan. Eli tämä teksti on periaatteessa maksettu mainos. Käykäähän kuitenkin kurkkaamassa, jos juuri nyt sattuu olemaan pakottava tarve ostaa jotain urheiluvälineitä)

Itse tykkään eniten lajeista, jossa sentit ja sekunnit ratkaisevat paremmuuden. Se on objektiivinen näkemys urheilijoiden suorituksista. Voin rehellisesti sanoa, että oma pää ei kestäisi harrastaa arvostelulajeja.

Moukarissa jos häviän Kalevan Kisoissa 10 senttimetrin marginaalilla, niin voin olla varma, että vastustaja oli parempi. Mutta miettikääpä vastaavaa tilannetta arvostelulajissa.

Kuvitelkaa, että olisin taitoluistelija (Koska painan 110 kg käyttäisin varmuuden vuoksi nilkkatukea ja polvisuojia). Harjoittelisin vuosia yhtä hetkeä varten. Se hetki tulee ja onnistun omasta mielestäni täydellisesti. Askelsarjat, vitoisakselit, piruetit, lutsit ja latsit. Kaikki nappiin. Elämäni kovin suoritus!

Menen pistepenkille istumaan ja vilkutan nallen kädellä tekohymyn kera. Jännittää ihan jumalattomasti. Olinko tarpeeksi hyvä? Pisteet ilmestyvät tulostaululle. Häviän kilpailun yhdellä kymmenyksellä. Perkele…

Voi hyvin olla, että en ollut päivän paras. Mutta on toisaalta mahdollista, että olin kilpailun paras urheilija. Yhdellä tuomarilla sattui vaan olemaan huono päivä ja meikäläisen naama v*tutti muita enemmän. Tai sitten joku tuomareista oli lahjottu. Tai ei vaan tykännyt minun tyylistäni. Mahdollisesti yhdellä tuomarilla oli jano.

Älkää ymmärtäkö minua väärin. Arvostelulajienkin urheilijat ovat kovia urheilijoita. Ja tuomiotkin menevät usein oikein. En vaan itse kestäisi sellaista lajia.

Siksi mittanauha on paras tapa määritellä urheilullinen paremmuus. Sen voi toki laittaa mutkalle, tai rautamittanauhan pakastimeen, mutta urheilijalla on aina tarpeen vaatiessa oikeus pyytää tarkistusmittaus. Arvostelulajissa pisteiden uudelleenarviointi onkin sitten vähän harvinaisempaa. 

Mittanauhalla ei voi olla huonoa päivää (vaikka mittamiehillä joskus saattaa ollakin).

Kaikki urheilulajit ovat omalla tavallaan hienoja, mutta kaikki eivät sovi minulle.

Reenit jatkuvat, kunhan hallitus ja korona sen sallii.

Laitetaan tulevanakin kesänä mitta kireelle!

Eteenpäin!

---

YHTEISTYÖSSÄ:


Urheiluvälineiden verkkokauppa: funraise.fi

Maatalouskoneita huoltava: Traktorkliniken 

Kolarikorjaamo: OY Auto Ljungqvist AB
 
---

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti