torstai 14. maaliskuuta 2019

Talvi SM ja risukasan arvoitus!


Viitaniemen moukarikenttä on kevyen pakkaslumen peitossa. Lumen alta löytyy hengenvaarallisen liukas jääpinta. Keskellä kenttää löytyy pieni risukasa. Miksi? Kuka sen on laittanut sinne? Onko sillä joku syvällisempi merkitys? Onko jollain vastaus risukasan arvoitukseen?

Nojoo... Eihän risukasa niin mystinen ole. Laitoin sen vaan merkiksi, kun yksi heitto sattui lipsahtamaan treeneissä vähän pidemmälle. Mutta se on silti arvoitus. En tiedä miten pitkä heitto oli. Talvisin ei jaksa raahata mittanauhaa ulos ja kentän liukkaus vaikeuttaa askelmitan tekemistä.


Heti heiton jälkeen otin askelmittaa saadakseen osviittaa omasta kunnosta. Yli 67 askelta. Ei voi millään pitää paikkaansa. Tein muitakin mittauksia samalle kuopalle. Tulokseksi tuli 65 ja 62 askelta.

Seuraavana päivänä valmentaja yritti. Hänkin liukasteli 67 askeleeseen, eikä se vieläkään pidä paikkaansa. Viimeisenä valttikorttina otettiin Kiuruveteläistä tossumittaa käyttöön. Tarkkuudessa se ei pääse ihan atomikellon tasolle, mutta tulokseksi tuli noin 63m. Se saattaa pitää paikkansa, tai sitten ei. Kuntoni on arvoitus! (Lisäys jälkeenpäin: Viime kesänä treenitasoni oli 58-59m. Esimerkiksi pari päivää ennen Lappeenrannan motonet GP heitin treeneissä täysillä 59m. Eli eteenpäin ollaan menty!)

Lauantaina on hallikauden ensimmäinen ja viimeinen kilpailu: Moukarinheiton talvi SM! Moukarinheittäjien hallikausi on siitä erikoinen, että se yleensä kestää tasan yhden päivän ja käydään ulkona!

Odotan sitä innolla. Viime kesänä kilpailutasoni oli lähes aina 4 – 6 m yli treenitason. Nyt en tarkkaan tiedä treenitasoni, eikä talvitukkoisuuden vuoksi voi odottaa samaa irtiottokykyä, kuten kesällä!

Lähden kuitenkin siitä, että alle 60 m on katastrofi! 
60 – 63 m hajuton ja mauton ihan ok! 
63 – 65,10 m olisi hyvä tulos!
Yli 65,10m (PB) olisi ihan älyttömän kova heitto!

Kun 70m ei riitä mitaliin!



Miesten kilpailusta tulee todella kovatasoinen! Kaikki merkit viittaavat siihen! Seppänen ja Liipola avasivat kautensa viime viikolla yli 72m heitoilla. En lähde paljastamaan mitä muita huhuja olen kuullut treenikentiltä, mutta jos huhut pitävät paikkansa, niin lauantain kilpailusta tulee viime kesän Kalevan Kisoja kovatasoisempi. Jos kelit sallivat…

[Ja jos teillä sattuu olemaan aukkoja yleissivistyksessä, niin muistutaan, että Kalevan Kisoissa 2018 Liipola voitti tuloksella 72,13m, Seppänen oli toinen tuloksella 70,50m ja Kangas oli kolmas heitettyään 70,27m. Mutta tämänhän te muistitte ulkoa]

Naiset vielä talviunilla!


Naisten sarja ei houkutellut tänä vuonna. Krista Tervon astuessa rinkiin pitää kuitenkin aina olla varautunut siihen, että voi lentää pitkälle!

Junnusarjat ja aikataulu!




 

Sääjumalat kiusaavat!


Keli on kuitenkin pieni haaste. Lämpöä on riittävästi. Ollaan luultavasti plussan puolella, mitä tarkoittaa, että liiallinen vaatetus ei haittaa tekniikkaa. Keli on myös suhteellisen tyyni, mikä on hyvä asia. Lievä vastatuuli ei haittaa kovinkaan paljon!

Suurin ongelma kuitenkin on sade. Toivon todellakin, että ei ainakaan sada loskaa. Silloin rinki saattaa muuttua liukkaaksi. Vesikeliin löytyy vesikelin kengät, joten se ei silleen haittaa. En ole kuitenkaan heittänyt kengillä viime kesän jälkeen, mutta sen ei pitäisi haitata. Asennekysymys! Toivon kuitenkin, että ei sada!

---

Siinä. Jos olet Nikulan raviradan lähistöllä lauantaina, niin kannattaa tulla katsomaan. Pitkiä heittoja ja harmaan kosteaa urheilukulttuuria tarjolla!

Eteenpäin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti