maanantai 23. toukokuuta 2016

Kilpailukauden avaus - 60m!!!




60,42m! Olen nykyään virallisesti kuudenkymmenen metrin heittäjä! Se on pieni, mutta tärkeä, askel eteenpäin urallani. Vielä olisi muutama (vähintään kaksi (70m, 80m)) kalkkiviivaa ylitettävänä. Niiden aika koittaa muutaman vuoden päästä. Kausi 2016 on kuitenkin avattu, ja mitään katastrofia ei ole, ainakaan vielä, tapahtunut!


Porvoon Kevätheitot 15.5 (Järjestäjä: Borgå Akilles, Porvoon Urheilijat)



Olin jo pitkään suunnitellut avaavani kauteni Porvoossa. Ja viime kausista poiketen pystyin jopa toteuttamaan tehtyjä suunnitelmia. Kilpailu heitettiin Linnanmäen (hiekka)heittokentällä. Järjestelyt toimi hyvin. Aikataulu piti, tarjolla oli sekä perinteiset grillimakkarat että kioskitavaraa.  Paikalla oli jopa kuuluttaja. Tämä ei ole ihan jokapäiväistä hiekkakenttäkisoissa, mutta Porvoossa sellainenkin aina saadaan hommattua. Iso peukku järjestäjille!

Oma kilpailu sujui ihan hyvin. Fiilis oli katossa, ja kehokin tuntui hyvältä. Ei ollut yhtään kipuja missään. Vaikkakin olen saanut kehon sellaiseen kuntoon että se kestää harjoittelua, niin nämä 100% kivuttomat päivät ovat vieläkin harvinaisia. Se että tämä kivuton päivä osui kilpailupäivälle, nosti jo entuudestaan hyvän fiiliksen kattoon!

Kaksi ekaa heittoa pyörähti yli. Ne olivat kuitenkin ihan hyviä. Pituudesta ei ollut aavistustakaan, koska pisin viiva oli 50m. Näin kuitenkin että molemmat olivat reiluja 55m. Kolmannella kierroksella sain sitten tuloksen. Horjahdin vähän lopussa, ja heitto oli muutenkin huonossa tasapainossa. Kävelin vähän pettyneenä ulos ringistä odottamaan tulosta. Odotin että se olisi ollut hikisesti 55m paremmalla puolella, mutta se olikin 60,17m! Kädet ilmaan! Elämäni ensimmäinen 60m ylitys! Hienoa!

Neljäs heitto pyörähti myös yli. Sekin oli ihan hyvä heitto. Viidennessä sai jo vähän kokeilla omaa äänikapasiteettiä, mutta pieni huuto oli turha. Tulos 59,31m. Kuudes, ja viimeinen, heitto oli sitten päivän paras. Se oli suhteellisen tasapainoinen, ja jopa kiihtyi vähän loppua kohden. Tulos 60,42m.

Kaiken kaikkiaan Porvoon kilpailu oli onnistunut. Positiivisinta oli se miten huonolta ensimmäinen 60m ylitys tuntui. Se kertoo siitä että vielä löytyisi paljon parannettavaa. Heittoja on sen verran vähän takana että uskon että oma ennätys tulee vielä kohenemaan monellakin metrillä tänä kesänä.

Tein pienen videokoosteen kilpailusta. Tekniikkaa saa aina kommentoida. Yritän kuunnella kaikkia ohjeita, mutta en välttämättä aina tottele/ole samaa mieltä :)!



Nurmijärven Kevätmoukari 19.5 (Järjestäjä: Nurmijärven Yleisurheilu)



Kauden toinen kilpailu käytiin Klaukkalassa. Kilpailualuareenana toimi Klaukkalan koulun hiekkakenttä. Kyseessä oli perinteinen tuloksentekokilpailu. Eli tullaan paikalle, tehdään tulos, ja lähdetään kotiin. Ei kuuluttajaa, ei katsomoa, ei bufettia (eikä kisamakkaraa). Tällaisia kilpailuja löytyy paljon Helsingin lähistöltä. Ne ovat ihan hyviä ”täyttökisoja” oikeiden yleisurheilukilpailujen väliin. Järjestelyt olivat sujuvat, ei valittamista.

Oma kilpailu ei sitten onnistunut ollenkaan. Iltakilpailu ja huono latautuminen.. Päivän kunto oli huono, kivut haittasivat valmistautumista. Fiilis ei ollut ollenkaan kohdillaan. Olin myös jostain syystä epävarma tekniikasta..

 Pystyin kuitenkin heittämään. Lopputuloksena yksi 57m heitto, ja kaksi 58m. Pisin heittoni oli 58,43m. Vaikkakin tulos oli huono, niin pidän sitä hyvänä asiana että pystyin huononakin päivänä venymään kisoissa. Elämäni pisin treeniheitto on nimittäin (toistaiseksi) vain 57m. Kunhan saan sen tuloksen nostettua päälle 60m niin alkaa kisoissakin lentämään. Nyt tarvitsen vain paljon heittoja. Edessä on muutaman viikon treenijakso. Jatkan kilpailemisen vasta kesäkuun puolivälissä        


60m metsästys:



Kauden tavoite on nostaa 10 parhaan lopputuloksen keskiarvo päälle 60m. Ennen kautta tämä tulos oli 56,55m. Kahden kilpailun jälkeen keskiarvo on jo noussut tulokseen: 57,24m. Aikataulussa ollaan! Kyllä tämä vielä iloksi muuttuu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti