lauantai 29. helmikuuta 2020

Pyrin pysymään maltillisen negatiivisena!


Ajattelin tässä karkauspäivän kunniaksi päivitellä, missä mennään moukaroinnin suhteen. Yleensä turha hehkuttaminen johtaa katastrofiin, joten pyrin tässä tekstissä pysymään maltillisen negatiivisena, vaikka oikeasti kulkee ihan kohtalaisesti.

Moni yleisurheilija on juuri päättänyt hallikauttaan. Moukarissahan hallikautta ei ole (koska täysmittaista moukarihallia ei ole vielä olemassa), mutta talvimestaruuskisat ovat kyllä merkitty kalenteriin. Ne käydään vajaan kuukauden päästä (14.3) Kaustisilla.

Treenirintamalla olen juuri palaamassa normaaliin treenirytmiin astetta pidemmän höntsäilyjakson jälkeen. Kasaantuneiden kolotusten ja treenikuorman vuoksi kroppa alkoi viestiä, että nyt olisi fiksua ottaa vähän lepoa. Reilun viikon kevennys kuitenkin korjasi tilanteen odotetun hyvin.

Urheilu onkin minun kohdallani mennyt monimutkaiseksi palautumisen suhteen sen jälkeen, kun selkä alkoi kestämään treeniä. Vielä pari talvea sitten pystyi luottamaan siihen, että selkä paukkui noin kerran kuussa. Kivut pakottivat ottamaan pakkolepoa. Kaupan päälle sai ilmaisen palautusjakson.

Nykyään menee kuitenkin niin hyvin, että pitää ihan itse tajuta, milloin on järkevää antaa kropalle lepoa. Tämän kertainen merkki oli pidempään jatkunut pieni epävarmuus ringissä, pari päälle jäänyttä kolotusta ja 75% kuorma Trap Barissa, joka oli ikävän raskas.

Tässä se urheilun mielenkiinto piileekin. Itselläni on alkamassa 16. kesä moukarinheittäjänä, enkä vieläkään koe osaavani tätä hommaa. Vuodesta toiseen oppii uusia asioita, miten kroppa toimii (ja miten se ei toimi). Tämän osaamattomuuden keskellä pitää sitten jotenkin arvailla, miten saisi tuon 7,26 kilogrammaa painavan rautapallon lentämään pidemmälle.

Mutta eipäs siinä. Väsymys lienee merkki siitä, että olen tehnyt jotain harjoituskaudella. Talvimestaruuskisat ja tuleva kesä saa sitten näyttää, jos olen tehnyt oikeita asioita. Mittanauha ei ikinä valehtele. 

Jatketaan hommia!

Eteenpäin!

---

YHTEISTYÖSSÄ:

Urheiluvälineiden verkkokauppa: FunRaise

Rakennusalan yritys: Eestinkylän Putki ja Kirves

Kolarikorjaamo: OY Auto Ljungqvist AB

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti