torstai 18. heinäkuuta 2019

Kaksi viikkoa päätavoitteeseen!


Eletään jännittäviä, mutta epävarmoja aikoja. Kauden päätavoitteeseen on tasan kaksi viikkoa aikaa ja kunto on enemmän tai vähemmän arvoitus. Harjoituskausi meni hyvin, mutta kesällä olen onnistunut tekemään liikaa virheitä… Tai siis itse puhun virheistä... Joku ehkä puhuisi epäonnesta… Sillä ei loppupeleissä ole kuitenkaan mitään väliä, koska mittanauha ei välitä siitä, miksi ei kulje!

Alkukausi oli tosiaan vaikea ylirasitustilan ja SI-nivelhäikän vuoksi. Juhannukseen mennessä oli kuitenkin selkeitä merkkejä paremmasta ja etenkin treenit Someron juhannuskisojen (63,88m SB) jälkeen olivat todella lupaavia. Odotukset olivat katossa moukarikarnevaaleja ajatellen!

Valitettavasti SI-nivel kipeytyi kahden lepopäivän aikana ja reissu Kaustisiin muuttui aika hankalaksi tarinaksi. Kisassa onnistuin tekemään kauden teknisesti parhaimpia lähtöjä, mutta alaselkäkipujen takia viimeinen rentous jäi uupumaan ja moukari tuli alas vähän liiankin nopeasti…


Kaustisen jälkeen kesti yllättävän kauan, että nivelet suostuivat tekemään yhteistyötä ja jouduin hellittämään treenejä. Jouduin myös jättämään yksi kauden pääkisoista väliin, kun SFI mestaruuskisat 7.7 tuli liian nopeasti vastaan…

Periaatteessa olisin voinut lähteä kilpailemaan väkisin, mutta se olisi ehkä vesittänyt Kalevan kisoja. Oli nimittäin tärkeää saada pari viikkoa hyvää treenijaksoa alle heinäkuussa, jotta olisi edes teoriassa mahdollista onnistua Kalevan kisoissa.

Tällä hetkellä näyttää siltä, että tämä toive onnistuu. SI-nivelet ovat nyt vihdoin (hetkellisesti) hallinnassa ja tekniikka toimii hyvin. Treeniäkin pystyy tekemään suht tehokkaasti, joten juuri tällä hetkellä en valita!

Perjantaina 19.7 kilpailen viimeisen kerran ennen Kalevan Kisoja. KeskisMikon mittelöt Töysässä toimivat treeninä, enkä ole herkistellyt erikseen. Jonkinlainen tulos olisi kuitenkin mukava saada. Tämän kisan jälkeen jälkeen jatkan vielä treenejä muutaman päivän ennen kuin on aika keventää touhua.
 
Kovatasoinen kisa luvassa!
Tämän jälkeen on vaan toivottava, että kroppa haluaa tehdä yhteistyötä torstaina 1.8 karsinnassa. Ja mielellään heittäisin myös perjantaina 2.8 loppukilpailussa. Mutta eipäs mennä asioiden edelle. Hoidetaan Töysä ensin pois alta ja sitten vasta murehditaan Kalevan Kisoja! Eihän tämä optimaalista ole, että Kalevan Kisojen karsinta tulee (toivottavasti) olemaan kauden ensimmäinen kilpailu, mistä oikeasti voi odottaa hyvää tulosta. Näillä kuitenkin mennään!

Eteenpäin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti