Sivut

maanantai 7. lokakuuta 2019

Tuomas Sallinen!


Tämä teksti on omistettu Tuomas Salliselle.

Eilen päättyneissä MM-kisoissa Tuomas valmensi virallisesti Kristiina Mäkelää. Hän on myös ollut mukana auttamassa Lassi Etelätaloa pitkällä tiellä takaisin kilparadoille ja MM neloseksi! Etelätalon hyvä suoritus innoittikin minut kirjoittaa tätä tarinaa.
 
Kuva Tuomas Sallisesta (oikealla) napattu Wikipediasta
Tuomas Sallinen oli nimittäin aikoinaan auttamassa minuakin tärkeällä hetkellä. Olen monta kertaa blogissani kertonut, miten syksyllä 2015 päätin antaa urheilulle vielä yhden mahdollisuuden. Tässä päätöksessä Sallisella oli tärkeä rooli. Häntä voi kutsua laivan kääntäjäksi.

Siihen aikaan illat ja yöt menivät elämää pohdiskellessa. Ikää oli jo 20 vuotta ja kohta piti jo keksiä, mitä meinaa tehdä isona! Urheilusta ei meinannut tulla mitään, mutta mikään muukaan ei kiinnostanut.

29.9-2015 oli (näköjään) myös tällainen ilta. En tarkalleen muista, mutta veikkaisin, että ajatukset pyörivät päässä enkä saanut unta. Jostain syystä sain idean lähettää viestin Tuomakselle, jonka kanssa olinkin viestitellyt pari vuotta aikaisemmin eri ongelmasta. Sähköpostini historiasta löytyy (suhteellisen pitkä) viesti, jonka lähetin Salliselle 30.9 klo 0:39!

Seuraavana iltana klo 22:12 sain vastauksen. Tuomas pahoitteli, että ei kykene auttamaan heti, koska joutuu lähtemään lentopallomaajoukkueen kanssa EM-kisoihin, mutta lupasi sen jälkeen perehtyä minun tilanteeseeni. Mielestäni ihan reilu priorisointi!

Sen talven Tuomas auttoi minua tekemällä kuntouttavaa fysiikkaohjelmaa ja puhalsi moukariräpellykseni uudelleen henkiin!

Sallinen ei keksinyt pyörää uudelleen eikä välttämättä opettanut mitään, mitä sen ajan valmentajani ja fyssarini eivät entuudestaan tienneet. Sallinen kuitenkin antoi minulle jotain paljon tärkeämpää: Toivoa!

Sain alusta lähtien fiiliksen, että Sallinen oikeasti oli kiinnostunut auttamasta minua (eikä vaan halunnut viedä rahojani). Hän vastasi esimerkiksi aina viesteihin, kun oli jotain kysyttävää. Tämä yhdistettynä ammattitaitoon herätti luottamusta sekä Tuomakseen, että oman valmennustiimini tekemiseen.

Olenkin huomannut, että valmentajan ja fysioterapeutin tärkeimmät ominaisuudet ovat ammattitaito ja läsnäolo. Tuomas ei ole millään tavalla Suomen ainoa läsnä oleva ammattitaitoinen fysioterapeutti, mutta minulle hän oli oikea henkilö juuri silloin! Kaikki ketkä ovat valmiita antamaan hetkellistä apua, kun jollain on vaikeaa ovat todella tärkeitä. Näitä on minunkin urani varrella ollut useita!
 
Tuomas Sallisen kotisivuilta löytyvä CV. Kuvassa osa urheilijoista, ketä Tuomas on auttanut!
Tuomas Sallisen CV on vakuuttava. Hänen valmennuksessaan on ollut ja on useita kovia urheilijoita ja maailmantähtiä! Se millä tavalla hän jaksoi auttaa myös minun tasoista heikkoa ja tuntematonta urheilijaa takaisin oikealle raiteille kertonee ehkä jotain siitä, minkälainen hän on ihmisenä!

Kiitos Tuomas!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti