Sivut

keskiviikko 16. marraskuuta 2022

Muutoksia!

Oletko avoin muutoksille?

Uusi valmentajani esitti tämän kysymyksen ensimmäisessä palaverissamme. Vastasin kysymykseen myöntävästi tietämättä tarkkaan mihin kaikkeen hän kysymyksellään viittasi. Olen kuitenkin harrastanut moukarointia kohta 19 vuotta, joten monet tavat ja näkemykset ovat jo kerennet vakiintumaan suhteellisen vahvoiksi.

Olen kuitenkin sitä mieltä, että valmennussuhteessa pitää luottaa valmentajan ammattitaitoon, tai muuten voi yhtä hyvin valmentaa itse itseään.



Täksi kaudeksi tulleita muutoksia voi karkeasti jakaa kahteen kategoriaan: fyysiset ja lajitekniset. Fysiikkaharjoittelussa keskusteltiin luonnollisesti siitä mitä olen aikaisemmin tehnyt ja sen perusteella minulle annettiin uusi ohjelma. Jokaisella valmentajalla on luonnollisesti oma tyylinsä luoda ohjelmaa, joten odotinkin vähän uutta rakennetta, vaikka rinnalleveto vieläkin on rinnalleveto. Pyyntöni oli myös, että halusin harjoitella enemmän (kun kroppa monen vuoden työn jälkeen on alkanut kestämään) ja tämä on ainakin toteutunut.

Ja jos rehellisiä ollaan, niin näin 60 metrin puuhastelijana ei oikein kehtaakaan kyseenalaistaa 78 metrin miehen kouluttautuneen entisen mörssärin näkemystä fysiikkaharjoittelusta. Keskustella asioista toki pitää.

Tekniikkaan koskeminen onkin sitten paljon henkilökohtaisempi juttu. Lähes kahden vuosikymmenen harjoittelu, yksi aiheeseen liittyvä gradu ja suunnilleen päivittäinen tekniikkapohdinta on luonut vahvan mielikuvan siitä, millä tavalla haluan heittää moukaria. Tästä syystä pienikin muutos tuntuu vieraalta ajatukselta.

Silti ollaan valmentajan kanssa tekemässä suhteellisen isojakin muutoksia heiton alkupyörityksiin. Tällä hetkellä kokeillaan sellaista, missä monen vuoden tauon jälkeen palaan kahden alkupyörityksen tekniikkaan ja mahdollisesti muutan alkuheilahduksiakin. Samalla olisi myös tarkoitus hienosäätää heiton rytmittämistä. Tämä sekä hirvittää, että kiehtoo.

Hirvitys tulee siitä, että omalla vanhalla tekniikallani tiesin tasan tarkkaan, miten heiton loppu tulee, kun alku onnistuu kuten sen halusin onnistuvan. Uudella tekniikallani en vielä tiedä mitä tapahtuu heiton lopussa ja tuleeko se yhtä hyvin (vai paremmin / huonommin)? Moukarinheitto on lajina niin kumulatiivinen, että muutos heiton alkuun vaikuttaa suoraan heiton loppuun. Tarvitsen onnistuneita heittoja ulkona, ennen kuin luotan tähän uuteen tekniikkaan kunnolla.

Muutos myös kiehtoo, koska on mukava haaste pyrkiä yhdistämään uusi tapa heittää sen kanssa mitä ymmärrän fysiikan lakien vaikutuksesta rautapalloon. Hyvällä tuurilla tämä uusi tekniikkakokeilu tuottaa pidempiä heittoja ja huonolla tuurilla joutuu viimeistään keväällä palamaan vanhaan muottiin. Aika näyttää!

 Treenit kulkevat hyvin. Tällä hetkellä jumppailen noin 16 tuntia viikossa, joka tuntuu ihan hyvältä määrältä tähän hätään.

Voit seurata meikäläisen touhuja Instagramissa ja Twitterissä.

Eteenpäin!

---

YHTEISTYÖSSÄ:

Kolarikorjaamo Oy Auto Ljungqvist Bil Ab

funraise.fi

Tim-Nordic Oy

Porkkalan Raivauspalvelu Oy

Köklax Tandläkare

Lill-Breds - Bärgård & Café

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti