Sivut

perjantai 15. tammikuuta 2021

Moukarigaala!

 Urheilutoimittajain liitto on äänestänyt ja eilen oli aika laittaa uunot jakoon urheilugaalassa. Haluan onnitella meidän tuoretta uutta Vuoden urheilijaa, eli Lukas Hradeckýä! Kovan luokan jalkapalloilija on enemmän, kuin ansainnut palkintonsa.

Tämän kirkkaimman tähden takana kansaa kuitenkin sykähdytti erityisen paljon, kuinka hyvin moukarinheitto oli gaalassa esillä. Tai no… Veikkaan, että kovin moni ei välittänyt tästä, mutta minun mielestäni se oli ihan kiva juttu!

Päällimmäisenä pitää ehdottomasti onnitella Silja Kososta ”Vuoden nuori urheilija”-palkinnosta. Oma kielitaitoni ei riitä kertomaan kuinka lahjakkaasta nuoresta urheilijasta on kyse, mutta suosittelen kuitenkin, että laitat nimen muistiin, vaikka moukarinheitto ei olisikaan sinun suurin mielenkiinnon kohteesi. Hänestä nimittäin kuullaan vielä!

 

Muita palkintoja ei moukaristeille sitten jaettu, mutta Aaron Kangas oli hienosti ehdolla jopa kolmessa kategoriassa ja hänen valmentajansa Jarmo Kangas yhdessä. Kankaan erittäin komea 79,05 metrin heitto näytettiin useita kertoja illan aikana. Sen näkemisestä tulee vieläkin kylmät väreet!

Suomen kansa pääsi kertomaan mielipiteensä perinteisellä tavalla sykähdyttävimmän urheiluhetken äänestyksessä. Golf pelaaja Sami Välimäki oli tässä suosituin. Onnea!

1.      Sami Välimäki 30,9%

2.      Kaisa Mäkäräinen 20,5%

3.      Helmarit 17,3%

4.      Kalle Rovanperä 8,9%

5.      Joel Kiviranta 7,8%

6.      Huuhkajat 4,4%

7.      Kirittäret 3,0%

8.      Iivo Niskanen 3,0%

9.      Aaron Kangas 2,7%

10.  Santeri Kiiveri 1,4%

Itse äänestin luonnollisesti Aaron Kangasta, joka sai yhteensä 2,7% äänistä. Harvoin on näin moni ihminen ollut minun kanssani samaa mieltä oikein missään asiassa.

On kyllä hienoa aikaa olla moukarinheittäjä. Lajimme sisällä on mukava meno, kuten urheilugaalakin todisti. Useampi urheilija on matkalla kohti maailman kärkeä ja sen takana tehdään lujasti töitä lajin hyvinvoinnin eteen.

On perustettu yhdistys (Suomen Moukarinheittäjät ry) ja Henri Liipola on tehnyt hienot KOTISIVUT. Ympäri Suomen löytyy intohimoisia moukarinheiton ystäviä, jotka tekevät hienoa työtä lajin parissa.

SuMo ry:n ideana on kattavasti viedä lajia eteenpäin esimerkiksi kilpailu ja harjoitustoiminnan kautta. Kotisivuilla on esimerkiksi laaja paketti siitä, miten ja missä pystyy harrastamaan moukarinheittoa. Joten jos kaipaat uutta harrastusta, niin tutustuhan moukariakatemiaan.

Jos jostain syystä kiinnostaa olla rakentamassa suomalaista moukarinheittoa, niin voit hyvin liittyä yhdistyksen jäseneksi. Vuosittainen jäsenmaksu on 20€, mutta tukijäsen saa toki maksaa niin paljon, kuin haluaa!

Tehdään yhdessä kesästä 2021 kaikkien aikojen moukarikesä ja tyhjennetään palkintopöytä ensi vuoden urheilugaalassa!

Tai ainakin jotenkin sinne päin…

Joo…

Eteenpäin!

---

YHTEISTYÖSSÄ:


Urheiluvälineiden verkkokauppa: funraise.fi

Maatalouskoneita huoltava: Traktorkliniken 

Kolarikorjaamo: OY Auto Ljungqvist AB

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti