Sivut

maanantai 25. tammikuuta 2021

Kurkkaus meikäläisen harjoituspäiväkirjaan!

 Todella moni junioriurheilija on joskus kuullut, että olisi hyvä pitää harjoituspäiväkirjaa. Tämän kehotuksen tehokkuus lienee vaihteleva ja kaikki eivät välttämättä silti pidä kirjaa omasta harjoittelustaan. Väite harjoituspäiväkirjan hyödyistä ei kuitenkaan ole perätön ja sen pitäminen olisi ihan oikeasti fiksu idea. Tässä jutussa kerron millä tavalla itse toteutan minun omaa harjoitteluseurantaani…

Meikäläisen harjoituspäiväkirjoja

 

Päiväkirjasta voi nimittäin aina jälkeenpäin tarkistaa, miksi oma kunto on toivottoman huono ja sen avulla tehdä muutoksia omaan harjoitteluun. Teoriassa voi myös tarkistaa päiväkirjasta, miksi on onnistunut jossain, mutta siitä minulla on henkilökohtaisesti vähemmän kokemusta.

Itse olen ollut ihan surkea pitämään harjoituspäiväkirjaa… Ensimmäisiä täyttelin joskus -00 luvun loppupuolella ja siitä lähtien ne ovat olleet eri muotoisia, mutta lähes aina kroonisesti myöhässä. Välissä on myös pitkiä jaksoja, jolloin en ole pitänyt kirjaa harjoittelustani…

Harjoituspäiväkirjani löysi nykyisen tyylinsä vuonna 2016 ja kaudesta 2017 lähtien olen yhtäjaksoisesti pystynyt seuraamaan treenejäni samalla tavalla, nimittäin ruutuvihon avulla.

Maailma on täynnä kaiken maailman digipäiväkirjoja, mutta henkilökohtaisesti en koe niitä tarpeelliseksi. Paperiseen vihkoon mahtuu ehkä vähemmän informaatiota, mutta sen työstäminen vaatii enemmän ajatustyötä, jonka seurauksena olet paremmin perillä omasta harjoittelustasi.

Minun päiväkirjani rakenne on sellainen, että joka kaudelle on oma vihkonsa. Toisesta päästä täytän päivittäiset harjoittelut ja toisessa päässä kirjaan ylös viikko ja kuukausiyhteenvetoja. Päiväkirjaan kirjoitan minkälaisen harjoituksen teen ja sen lisäksi kerron kuinka monta heittoa on tullut heitettyä millä välineillä ja myös punttisarjat avaan erikseen. Mahdolliset loukkaantumiset, kolotukset, fyssarikäynnit ja yleiset vireystilat on myös hyvä laittaa ylös.

Päiväseuranta

Viikko-, ja kuukausiyhteenveto

 

Mielestäni harjoituspäiväkirjan täytössä on tärkeintä se, että sinne tulee oleellinen tieto, ja että sitä täytetään. Jos saa kiksejä digipäiväkirjasta, niin siitä vaan, mutta paperinen toimii yhtä hyvin. Kunhan löytyy tapa, joka on itselleen toimiva. Ja jos olet kroonisesti laiska pitämään kirjaa (kuten minä), niin ei auta muuta, kuin ottaa itseään niskasta kiinni. Kyllä sitä joskus oppii! Ehkä…

Siinäpä meikäläisen päiväkirjatarina lyhykäisyydessään. Jos jostain syystä löytyy kysymyksiä meikäläisen harjoituspäiväkirjasta, niin voi laittaa kommenttia tulemaan tämän tekstin alle.

Eteenpäin!

---

YHTEISTYÖSSÄ:


Urheiluvälineiden verkkokauppa: funraise.fi

Maatalouskoneita huoltava: Traktorkliniken 

Kolarikorjaamo: OY Auto Ljungqvist AB
---

perjantai 15. tammikuuta 2021

Moukarigaala!

 Urheilutoimittajain liitto on äänestänyt ja eilen oli aika laittaa uunot jakoon urheilugaalassa. Haluan onnitella meidän tuoretta uutta Vuoden urheilijaa, eli Lukas Hradeckýä! Kovan luokan jalkapalloilija on enemmän, kuin ansainnut palkintonsa.

Tämän kirkkaimman tähden takana kansaa kuitenkin sykähdytti erityisen paljon, kuinka hyvin moukarinheitto oli gaalassa esillä. Tai no… Veikkaan, että kovin moni ei välittänyt tästä, mutta minun mielestäni se oli ihan kiva juttu!

Päällimmäisenä pitää ehdottomasti onnitella Silja Kososta ”Vuoden nuori urheilija”-palkinnosta. Oma kielitaitoni ei riitä kertomaan kuinka lahjakkaasta nuoresta urheilijasta on kyse, mutta suosittelen kuitenkin, että laitat nimen muistiin, vaikka moukarinheitto ei olisikaan sinun suurin mielenkiinnon kohteesi. Hänestä nimittäin kuullaan vielä!

 

Muita palkintoja ei moukaristeille sitten jaettu, mutta Aaron Kangas oli hienosti ehdolla jopa kolmessa kategoriassa ja hänen valmentajansa Jarmo Kangas yhdessä. Kankaan erittäin komea 79,05 metrin heitto näytettiin useita kertoja illan aikana. Sen näkemisestä tulee vieläkin kylmät väreet!

Suomen kansa pääsi kertomaan mielipiteensä perinteisellä tavalla sykähdyttävimmän urheiluhetken äänestyksessä. Golf pelaaja Sami Välimäki oli tässä suosituin. Onnea!

1.      Sami Välimäki 30,9%

2.      Kaisa Mäkäräinen 20,5%

3.      Helmarit 17,3%

4.      Kalle Rovanperä 8,9%

5.      Joel Kiviranta 7,8%

6.      Huuhkajat 4,4%

7.      Kirittäret 3,0%

8.      Iivo Niskanen 3,0%

9.      Aaron Kangas 2,7%

10.  Santeri Kiiveri 1,4%

Itse äänestin luonnollisesti Aaron Kangasta, joka sai yhteensä 2,7% äänistä. Harvoin on näin moni ihminen ollut minun kanssani samaa mieltä oikein missään asiassa.

On kyllä hienoa aikaa olla moukarinheittäjä. Lajimme sisällä on mukava meno, kuten urheilugaalakin todisti. Useampi urheilija on matkalla kohti maailman kärkeä ja sen takana tehdään lujasti töitä lajin hyvinvoinnin eteen.

On perustettu yhdistys (Suomen Moukarinheittäjät ry) ja Henri Liipola on tehnyt hienot KOTISIVUT. Ympäri Suomen löytyy intohimoisia moukarinheiton ystäviä, jotka tekevät hienoa työtä lajin parissa.

SuMo ry:n ideana on kattavasti viedä lajia eteenpäin esimerkiksi kilpailu ja harjoitustoiminnan kautta. Kotisivuilla on esimerkiksi laaja paketti siitä, miten ja missä pystyy harrastamaan moukarinheittoa. Joten jos kaipaat uutta harrastusta, niin tutustuhan moukariakatemiaan.

Jos jostain syystä kiinnostaa olla rakentamassa suomalaista moukarinheittoa, niin voit hyvin liittyä yhdistyksen jäseneksi. Vuosittainen jäsenmaksu on 20€, mutta tukijäsen saa toki maksaa niin paljon, kuin haluaa!

Tehdään yhdessä kesästä 2021 kaikkien aikojen moukarikesä ja tyhjennetään palkintopöytä ensi vuoden urheilugaalassa!

Tai ainakin jotenkin sinne päin…

Joo…

Eteenpäin!

---

YHTEISTYÖSSÄ:


Urheiluvälineiden verkkokauppa: funraise.fi

Maatalouskoneita huoltava: Traktorkliniken 

Kolarikorjaamo: OY Auto Ljungqvist AB

tiistai 5. tammikuuta 2021

Lukeekohan kukaan tätä blogia?

 Joulukuussa 2013 astuin blogien ihmeelliseen maailmaan avaamaan omaa sanaista arkkuani. Minullahan oli paljon kerrottavaa ja yleisönä oli koko maailma! Nyt seitsemän vuotta myöhemmin voinee todeta, että ihan koko maailma ei taida lukea tätä blogia, mutta kai nyt joku edes lukee? Katsotaanpa vähän tilastoja!

Sen tiedän varmuudella, että tällä blogilla on vähintään kolme lukijaa: minun omat vanhempani (hej mamma och pappa!) ja sinä!

Teidän kolmen lisäksi minun on pakko turvautua Google-Analyticsin tarjoamiin numeroihin. Käydäänpä läpi vuoden 2020 tuloksia!

Viime vuoden aikana 1800 uniikkia ihmistä vieraili blogillani 3130 kertaa. Tämähän tarkoittaa helpolla matikalla sitä, että suurin osa kävi kerran vilkaisemassa, eikä ikinä palanut. Kuukausittaisessa vertailussa huomaakin, että minulla on noin 70 – 100 lukijaa / kk, jotka ovat aikaisemminkin vierailleet sivuillani.

Ylivoimainen enemmistö (69,5%) löytää blogini sosiaalisen median kautta ja 22% löytää sen googlen tai jonkun vastaavan hakukoneen avulla.

Lukijoistani 65% ovat miehiä ja 35% naisia ja heidän ikäjakauma on tasainen nuorista aikuisista eläkeläisiin. Istuntojen keskimääräinen kesto oli 50 sekuntia.

 

Siinäpä oli vuoden 2020 numerot. Minun on henkilökohtaisesti vaikea sanoa, jos tämä on paljon tai vähän. Ammattibloggareihin verrattunahan minulla on todella vähän lukijoita, mutta jos katsoo kategoriaa ”Hurrien suomenkieliset moukariblogit”, niin taidan olla jopa maailmanlaajuisessa vertailussa kärkipäätä.

Kasvu on kuitenkin aina kivaa. Yritän itse jatkuvasti parantaa omia tekstejäni, sekä niiden säännöllisyyttä. Näitähän saa aina jakaa tutuille tai somessa, jos kokee, että olen kirjoittanut jotain järkevää. Kyllä sivuilleni aina mahtuu lisää lukijoita!

Mutta älä missään nimessä jaa mitään, jos koet tämän olevan pelkkää paskaa! Netissä on jo entuudestaan aivan liikaa sontaa, jolle ei pitäisi antaa yhtään näkyvyyttä.

Tuhannet kiitokset kaikille lukijoilleni kuluneesta vuodesta. Haluan myös vielä kiittää yhteistyökumppaneitani! Käyttäkäähän niiden palveluita, jos koette tarpeelliseksi.

Eteenpäin!

---

YHTEISTYÖSSÄ:


Urheiluvälineiden verkkokauppa: funraise.fi

Maatalouskoneita huoltava: Traktorkliniken 

Kolarikorjaamo: OY Auto Ljungqvist AB