Sivut

torstai 5. syyskuuta 2019

Harrastaminen on kivaa!


”Harrastus on säännöllisesti harjoitettua vapaa-ajan toimintaa, jonka tarkoituksena on rentouttaa ja tuottaa mielihyvää.” – Wikipedia

Pitkästä aikaa minullakin on harrastus! En siis puhu moukarinheitosta, koska sitä otan liian tosissaan. Opiskeluakaan ei voi laskea harrastukseksi, vaikkakin oma työpanos välillä onkin harrastetasolla…
 
Kiekko korissa. Harvinainen näky!
Frisbeegolf sen sijaan on tällä hetkellä harrastus numero yksi! Laji täyttää kaikki hyvän harrastuksen määritelmät: Olen sairaalloisen innostunut lajista, mutta oikeasti ihan paska! Ylimenokausi onkin mennyt enimmäkseen frisbeetä pelatessa, fribailuvideoita katsoessa tai kiekkojen vertailussa.

Käynnissä on neljäs kesä lajin parissa. Ensikosketukseni lajiin sain syksyllä 2016 muuttaessani Jyväskylään. Elämäni ensimmäinen kierros meni odotetun huonosti. Heitin Vuorilammen 8 väylää tulokseen +11… Täysillä heitetty driveri lensi noin 40m, jos ei osunut lähimpään puuhun. Tästä farssista oma kiinnostukseni on vuosi vuodelta kasvanut.
 
Linnex, vettä ja reilusti kiekkoja!
Nyt kiekkojen määrä laukussa on lähtenyt täysin lapasesta omaan tasoon suhteutettuna. Olen kuitenkin vihdoin noussut sille tasolle, että jopa vaikeampi rata pysyy (hyvänä päivänä) hauskana loppuun asti. Tällä hetkellä ennätykseni esimerkiksi Laajavuoren 18 väylän radalla on +15 ja suhteellisen hallittu onnistunut heitto driverillä lentää tällä hetkellä 80 – 100m.

Frisbeegolf on loistava laji ylimenokaudelle. Kilpailuvietti saa tyydytystä ja laji ylläpitää myös jonkinlaista peruskuntoa. Laji tarjoaa vielä tällä hetkellä runsaasti onnistumisenkokemuksia, koska oma vaatimustasoni on nollassa. Uudessa lajissa parasta onkin se, että osaaminen on niin matala, että kehitys on jatkuvaa ja välillä voi jopa yllättää itsensä. Vielä en ole uskaltanut lähtemään kisoihin, mutta ehkä sekin päivä koittaa vielä joskus.


Videolla lopputulos, kun kerrankin satuin vahingossa pysymään Laajiksen 17. väylällä. Vajaat 170m pitkä avaus alamäkeen sai heikommankin harrastajan tyytyväiseksi!

Kannattaisiko minun siis vaihtaa lajia, kun kehityn jatkuvasti fribailussa, mutta moukarissa en ole kehittynyt pariin vuoteen?

MaailmanmestariPaul McBeth on pelannut Laajiksen 46 heitolla (-13). Oma ennätys on siis 74 (+15). Jos suhteuttaa eron moukariin, niin minun tasoinen fribailija vastaa noin 50m moukaristia. Ja jos ei matemaattinen kaavani vakuuta teitä, niin kannattaa katsoa seuraava video!



Parempi ehkä pitää moukarinheittoa tosikkotoimintana. Frisbeegolf pysykööt kivana harrastuksena! Näin on kaikin puolin turvallisempaa... Suosittelen kuitenkin kokeilemaan lajia, jos et ole vielä tutustunut siihen. Mukavaa puuhaa!

KUNNIAKIERROS!

Sjundeå IF kunniakierros järjestetään 19.9. Tapahtuma on hyvä tapa tukea nuorisotoimintaa. Itse en pääse tapahtumaan mukaan juoksemaan, mutta koitan kuitenkin kantaa korteni kekoon oman seuran puolesta keräämällä oman osuuteni kasaan. Kiinnostaako kotimaisen nuorisourheilun tukeminen?

Laitappa viestiä joko sähköpostiin (fredrikfroberg@hotmail.com), tai SoMen DM kautta, jos haluat tukea, niin kerron lisää!

Kiitos!

Eteenpäin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti